Tweede plaats tijdens eventingwedstrijd

ERMELO/ RENSWOUDE - Afgelopen weekend wist de Ermelose Gerdine Frens een zilveren medaille te bemachtigen tijdens de internationale eventingwedstrijd. Ze moest Aliene Ruyter voor laten gaan op het podium in de categorie Young Riders.

Tweede tijdens dit NK werd Gerdien Frens, derde werd titelverdedigster Janneke Boonzaaijer. ,,Ik had van tevoren geen podiumplek verwacht, de dressuur ging voor ons doen niet zo goed helaas,” vertelt Frens. ,,Gelukkig ging de cross enorm goed en ben ik omhoog geklommen in het klassement.” Dat wist de Ermelose op de laatste dag vast te houden tijdens het onderdeel springen. Spannend was het wel en er hing veel van af. ,,Het was naast het NK namelijk ook de laatste observatie wedstrijd voor het Europees Kampioenschap. Dus alle young riders (leeftijd van 16 tm 21 jaar op 2* niveau) reden mee. We hebben er erg hard voor getraind dus heel leuk dat het nu op zijn plaats valt!”

EK Equipe

Frens maakte al eerder deel uit van de equipe tijdens de Europese Kampioenschappen. Toch blijft het spannend. ,,De bondscoach gaat binnenkort bekend maken wie hij mee gaat nemen. Dat is dus nog even afwachten.” Die wedstrijden worden gehouden van 19 tot en met 23 juli in Millstreet in Ierland.