Goede jeugdopleiding begint bij goede trainers

ERMELO - Dit seizoen hebben maar liefst zeven Dindoa-trainers de Korfbaltrainer 3-cursus van de KNKV gevolgd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het opleiden van trainers en de ontwikkeling van de (jeugd)spelers.

De KT3-cursus is een pittige cursus. Naast het maken van trainingsplanningen voor de langere termijn en de inhoud van de trainingen komt ook de coaching aan de orde. De afgelopen negen maanden werden bijeenkomsten gevolgd, specifieke opdrachten uitgewerkt en hebben de trainers met de KNKV-docent stagebezoeken afgelegd. Bij praktijkoefeningen fungeerde dikwijls een jeugdteam als oefengroep. Voor de begeleiding werd elke cursist gekoppeld aan een praktijkbegeleider. Een forse investering en inzet van diverse personen..

Jeugdopleiding

De volgende trainers hebben het diploma behaald: Lyndsey Verheul, Ronald Ligt (KNKV), Anniek Odding, Sten Boehlé, Sam van der Beek, Kees van Buren (KNKV), Mark Bronkhorst, Kasper Velgersdijk en Roel van der Weide. Deze laatste ontbreekt op de foto omdat hij vorige week al examen heeft afgelegd. Dindoa is blij met het grote aantal gekwalificeerde trainers. Uiteindelijk begint een goede (jeugd)opleiding bij goede trainers