Negenjarige Sam Nederlands kampioen

ERMELO - Kemposchool Kanhai uit Ermelo gaf afgelopen weekend een sterk visitekaartje af tijdens het Nederlands kampioenschap waar een sterk deelnemersveld aanwezig was. Het team uit Ermelo presenteerde zich met twaalf vechters en twee coaches, Soeresh Kanhai en Avinash Ramasray.

De deelnemers hebben zich maanden op dit toernooi voorbereid en de trainingen hebben zijn vruchten afgeworpen. Bij de meisjes werd Sam van Grumbkow (9) Nederlands kampioen. Broer Lars van Grumbkow (12) werd tweede in zijn poule. Quinten Postma (14) verloor zijn finale partij en werd ook tweede. Colin Postma (13) werd uiteindelijk derde. In dezelfde poule kwam Niels Tuymelaar (12) jammer genoeg niet door de voorronde. Bram Hop (13) verloor zijn partij tegen de uiteindelijke winnaar. De zwaardere heren poule vocht Troy Pierlot (18) naar de finale. Helaas verloor hij de finale partij. Na een spannende partij verloor Alex Postma (16) zijn partij en kwam niet de kwartfinales terecht. In dames poule werd Joyce Dijkstra (29) Nederlands Kampioen. In dezelfde poule streden Sarojini Ramasray (22) en sportvrouw van het jaar Ashvini Ramasray (21) voor de derde plek. Ashvini won dit en werd derde. Dit was voor het onderdeel Semi-contact.

Tijdens het onderdeel Full-contact werd Sam Waney (16) in zijn klasse Nederlands kampioen en Troy Pierlot werd tweede in zijn klasse. Het team van Kanhai kan zich klaarmaken voor het Wereld Kampioenschap in Hongarije dat in april 2018 zal plaatsvinden.