Koploper uit Oosterbeek maatje te groot

ERMELO - EFC'58 bood zaterdag de koploper meer dan uitstekend partij en had zelf in de eerste minuut al op voorsprong moeten komen, maar verzuimde dat te doen. Scheidsrechter Kuipers had bij de verdedigende actie een strafschop kunnen geven, maar floot niet. Twee foutjes aan de kant van EFC zorgden ervoor dat de gasten uit Oosterbeek met 0-2 konden gaan rusten.

Toen EFC'58 in de tweede helft, direct na de aftrap, verzuimde de 1-2 te maken en OVC even later wel scoorde was het pleit beslecht en mocht de fraaie 1-3 van Ardwin Vreemann met nog 10 minuten te gaan ook niet meer baten.

Moeizaam

De eerste minuut kreeg EFC'58, dat een flink aantal basisspelers miste een enorme kans. Joey Termaat koos voor afspelen waar zelf schieten een betere optie was geweest, werd onreglementair geblokt maar scheidsrechter Kuipers zag er niets in of vond het te vroeg in de wedstrijd. Aan de andere kant zorgde slordig balverlies van debutant Aaron Keijzer bijna voor de openingsgoal in de wedstrijd maar gelukkig stond de doelpuntenmaker buitenspel. De thuisploeg deed echter goed mee in een wedstrijd die op voorhand tegen de ongeslagen koploper als uiterst moeizaam werd gezien.

Goede partij

Het gevaar van EFC kwam, als de ruimte er was, vooral over de rechtervleugel, maar tot echte kansen leidde het niet. Op het middenveld echter kwam EFC'58 tekort want daar kregen spelers van OVC85 ruimte en tijd om de bal aan te nemen en iets te bedenken. Het zorgde er uiteindelijk voor dat bij een onderschepping de bal simpel tussen de op een lijn staande verdediging van EFC werd gekopt en de gasten konden scoren. De aanvaller schoot slordig in maar de bal kwam weer bij een ploeggenoot die kon uithalen. In eerste instantie redde keeper Tino Kroeze nog maar in de rebound was het raak en na 16 minuten spelen 0-1 voor OVC85. De thuisploeg leek niet echt van slag en bleef goed partij geven. Het kreeg, ook omdat het goed druk zette een aantal vrije schoppen en hoekschoppen te nemen maar wist daar niet uit te scoren.

Onoplettendheid

Romin Ahmadi, die het zijn tegenstander de hele eerste helft erg moeilijk maakte was dichtbij een goal toen hij na een pass van Robin Dekker goed wegdraaide en hard op de goal van keeper Richard Janssen schoot die de bal rakelings naast zag gaan. Uit een ietwat gelukkige onderschepping van Mohammed Khottour, die vervolgens de bal goed inspeelde op Ardwin Vreemann was deze dicht bij de 1-1 maar zijn schot rolde rakelings naast de paal over de achterlijn. De keeper zat er nog aan maar EFC kreeg geen hoekschop. Op slag van rust werd een onoplettendheid aan Ermelose zijde fataal. Keeper Tino Kroeze, die misschien uit zijn goal had moeten komen, werd simpel gepasseerd waarmee de stand in de 41e minuut op 0-2 kwam. Direct na rust kreeg de thuisploeg op rij een aantal grote kansen waar Ardwin Vreemann de beste kans kreeg maar hij wilde er niet in. Het had de spanning in de wedstrijd terug kunnen brengen maar OVC bleef in controle en op 0-2. Aan de andere kant was het de rappe Koen Vermooten die overigens een prima wedstrijd speelde die handig bij zijn tegenstander wegliep, de bal ook kreeg en scoorde. Met nog een klein half uur op de klok was de wedstrijd feitelijk gespeeld, maar EFC bleef manmoedig strijden en gaf zich ondanks de 0-3 nog niet gewonnen Romin Ahmadi, die last van zijn rug kreeg werd gewisseld en vervangen door de snelle Ewold Jansen.

Beuk

Aart Schriever zorgde met een te zachte terugspeelbal nog bijna voor de 0-4 maar de kans werd niet benut. Mohammed Khottour werd vervangen door Thijs Versteeg en EFC gooide alle schroom van zich af. Een enigszins onbesuisde tackel van Alexander Halmans, die goed was voor geel werd door scheidsrechter Kuipers echter bestraft met rood wat tot de nodige tumult leidde. De veroorzaker zelf kreeg een opzichtige gooi en beuk van Joep Remmerswaal, maar daar gaf de scheidsrechter dan weer niets voor. Hij zorgde er echter met zijn inconsequente optreden wel toe dat het binnen de lijnen wat onvriendelijk werd, totaal onnodig ook bij een voorsprong van de gasten uit Oosterbeek. Toch kreeg EFC'58 uiteindelijk de beloning voor hun strijd en inzet en was Ardwin Vreemann de maker na een prima pass van Robin Dekker. De thuisploeg zette alles op alles en speelde, met een man minder met lef en durf. Het wist echter niet meer te scoren waar OVC in de ultieme slotfase ruimte en de mogelijkheden kreeg de score uit te breiden. Het leek wel een flipperkast in het volle strafschopgebied maar de 1-4 viel niet meer. Al met al niet de beloning voor een overigens terechte nederlaag tegen de kampioen in wording. De boomlange centrale verdediger Aaron Keijzer, die als debutant nog wat aarzelend begon, speelde een puike wedstrijd en werd dan ook uitgeroepen tot Fysio-Ermelo man of the match.