Een goede proloog is belangrijk

ERMELO – Eergisteren kwam fysiotherapeut Klaas Staal in Lima aan. Vandaag begonnen ze, samen met de rest van het Mammoet RallySportteam, aan de voorbereidingen van de loodzware Dakar Rally. Nog twee dagen voordat de wedstrijd op zaterdag 6 januari losbarst. 

Vanmorgen is het team begonnen aan de voorbereidingen aan de rallytrucks en de assistentievoertuigen. ,,Vervolgens zijn we met de assistentiewagen waarin o.a. Steven van de Craats, Arjan Schimmel en ik de Dakarrally gaan rijden, naar de keuring geweest. Wij nemen deel aan de Dakar als het persteam van Mammoet Rallyport. Naast de functie die ik heb als fysiotherapeut zal ik ook onze cameraman ondersteunen bij het in beeld brengen en de verslaglegging van de rally,’’ legt Staal uit. Het team van kopman Martin van den Brink staat volgens hem als een huis. Het doel is om dagelijks in de top vijf te rijden.

Tripy

Staal: ,,Bij de keuring hebben wij een medische check gehad, hebben wij onze pasjes ontvangen voor de identiteitscontroles tijdens het hele evenement en is onze auto gecheckt. Ook hebben wij de Tripy gekregen. Dat is een kastje voor in de auto die gebruikt kan worden voor de navigatie van bivak naar bivak en die registreert als wij snelheidsovertredingen maken. Dit hele proces gaat heel officieel middels een stempelbewijs dat afgestempeld wordt bij elk onderdeel van keuring. Na bijna drie uur waren wij klaar en zijn we teruggekeerd naar het hotel om daar de rest van de middag en morgen nog even lekker te kunnen ontspannen in voorbereiding op de zware race die ons te wachten staat.’’

Proloog

Rust is belangrijk want als zaterdag de Rally van start gaat, komt er voorlopig weinig van rust. Het team Mammoet RallySport wil het liefst in de voorste regionen rijden, ook vanaf de eerste etappe. Daarom is een goede eerste rit, de proloog, belangrijk. Maar, er is nog een dag om voor te bereiden. ,,Morgen zal er door de technische mensen nog wel gewerkt worden aan de laatste software-updates en zullen er wat testrondes gemaakt worden met de trucks, maar in principe staat alles er nu op en top bij. Morgen zal er dus niet veel nieuws zijn en zal het volgende verslag even op zich laten wachten,’’ aldus Staal.