Ermeloërs laten zien wat korfballen is

ERMELO - Dindoa begon het jaar op spectaculaire wijze door in Zutphen het plaatselijke KVZ te laten zien wat korfballen is. Al in de eerste helft kwamen de Ermeloërs voor met 5-19 en had de ploeg uit Zutphen niet veel in te brengen.

KVZ opende weliswaar de score maar was het Kasper Velgersdijk die dat niet op zich liet zitten en de gelijkmaker aantekende. Vanaf dat moment gingen de remmen bij de Blauw Witters los. Mark Bronkhorst en Jorik Velgersdijk stonden op scherp en schoten de één na de andere bal er in. Saskia Lieman was goed in de rebound, haar schoten en samen met Jonathan van der Beek in het andere vak zorgden zij samen dat geen van de zes toegekende strafworpen gemist werden.

Gas terug

Dindoa mag zich blij rekenen met een trouwe schare supporters die ook bij uitwedstrijden de ploeg fanatiek en sportief aanmoedigen. Bij KVZ, dat thuis speelde, was aan niets te merken dat zij thuis speelden; geen enkele ondersteuning vanaf de tribune. Na de ruststand van 5-19 minderde Dindoa een klein beetje snelheid en gaf het de Zutphenaren iets meer ruimte waardoor zij de stand wat draaglijker voor zich konden maken. Ondanks dat stukje gas terug bleef het scorend vermogen hoog. De ploeg van Evert Houtriet was scherp in het veldspel, had een goede rebound, onderschepte veel ballen en bleef lekker door scoren. Door deze overwinning heeft het zich op de tweede plek in de 1e klasse C gevestigd.