Jongeren kunnen kennis maken met watersport

 

ERMELO - Op zaterdag 25 augustus kunnen jongeren gratis kennismaken met de watersport bij Optimist on Tour bij WaterSportVereniging Ermelo in de Jachthaven bij Strand Horst.  We schreven er al eerder over.

WSV Ermelo wordt bij de organisatie ondersteund door Optimist on Tour. Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond waarbij kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de watersport. Hiermee wil het Watersportverbond de watersport (zoals zeilen, kanovaren, suppen en windsurfen) op de kaart zetten voor de jeugd tussen de 8 en 13 jaar.
,,Een van de doelstellingen van Optimist on Tour is plezier. Bij Optimist on Tour komen echt alle kinderen met een grote glimlach het water af. Een ander doel is om kinderen vervolgens door te laten stromen naar een vaarschool of vereniging. En hoe leuk dat ze zich bij WSV Ermelo meteen kunnen aanmelden voor een tweede proefles of wie weet boeken ze wel een kamp,’’ aldus Ilse Köpping, hoofdinstructeur Optimist on Tour. De begeleiding wordt gedaan door enthousiaste instructeurs, die graag helpen de beginselen van het zeilen bij te brengen. Er is geen zeilervaring nodig, alleen een zwemdiploma. Aanmelden is niet nodig. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over de vereniging: www.wsvermelo.info en kijk ook op www.optimistontour.nl.