Berry Powel tekent bij Derde Divisie-club

ERMELO - DVS'33 Ermelo krijgt komend seizoen versterking van de ervaren spits Berry Powel (38). Powel speelde vorig seizoen bij IJsselmeervogels en tekent nu voor één seizoen bij DVS'33 Ermelo.

Berry Powel is geen onbekende. De spits heeft enorm veel ervaring op amateur- en professioneel niveau en scoorde in binnen- en buitenland. Hij begon met voetballen bij Roda’46 Leusden en speelde daarna onder andere voor FC Den Bosch, Roda JC, Heracles Almelo, Gimnastic de Taragona, FC Elche en Milwall. Zijn laatste profclub waar hij onder contract stond was Roda JC. Daarna speelde hij in totaal drie seizoenen voor Kozakken Boys en IJsselmeervogels. In bijna 100 wedstrijden in de Derde en Tweede Divisie scoorde hij 59 keer.

Enorm veel zin 

Na vorig seizoen was er nog voldoende interesse van verschillende amateurverenigingen. ,,Ik heb de afgelopen jaren bij twee van de grootste amateurclubs van Nederland gevoetbald. Dit seizoen wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de ambities van DVS. Afgelopen zaterdag heb ik de oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels bekeken en ook daar hoorde ik veel positieve verhalen over de club. DVS heeft op papier een uitstekende selectie en ik heb enorm veel zin om te beginnen.” Powel woont in Amersfoort en in het dagelijks leven werkzaam bij Raedar Techniek.

Makkelijk scoren

Berry Powel is een aanwinst voor de Derde Divisionist van het zaterdagvoetbal. Donderdagavond zal de spits voor de eerste keer meetrainen bij DVS'33 Ermelo. De Technische commissie is blij met zijn komst. Jan van den Berg: ,,Powel heeft de laatste jaren aangetoond dat hij nog steeds makkelijk scoort. Zijn scorende capaciteiten zijn bekend, maar door zijn ervaring op het hoogste niveau weet Powel ook wat in de top van het amateurvoetbal wordt gevraagd. Met Berry Powel voegen we een type speler toe aan onze selectie die we nog niet hebben.”