Winnaar Nzikwinkunda loopt 28.41 in Ermelo

ERMELO – Nzikwinkunda uit Burundi is de winnaar geworden van de eerste editie van de Ermeloop. Hij schudde in een eindsprint Othman Elgoumri uit Marokko van zich af. De gelopen 28.41 is er een om in te lijsten want daarmee staat Ermelo in de top vijf van snelst gelopen tijden in Nederland dit jaar. Bij de vrouwen won Hajiba Hasnaouri (Marokko) in 33.25.

De winnaar bij de mannen is bescheiden. In gebrekkig Engels geeft hij aan blij te zijn, met name met de tijd. Dat betekent voor hem een p.r. Hij geeft met gebaren aan dat er veel bochten in het parcours zaten, anders had hij denkt hij twintig seconden sneller gelopen. De winnares, Hajiba Hasnaoui uit Marokko moet even bijkomen, maar daarna geeft ze aan alleen maar voor de winst te zijn gegaan en niet voor een snelle tijd. ,,Ik had in Elvanie een taaie tegenstander. Dan moet je niet alleen maar op kop gaan lopen. In de eindsprint kon ik me pas van haar ontdoen. Lisanne Gevelaer- Meuleman liep als eerste Nederlandse naar een derde plek. Zij was erg blij met haar gelopen tijd (35.37) want dat was een dikke pr. ,,Super goed georganiseerd hier. We hoorden het pas echt op het laatste moment. De organisatie moet meer reclame maken want dit staat als een huis. Ik had veel goede lopers om me heen en dat is lekker. Zoveel snelle wedstrijden zijn er niet, zeker niet in augustus.’’

Snelste Ermeloërs

Snelste Ermelose was Susanne van Leeuwen in 40.05. Hoewel... de Ermelose is een maand geleden naar Harderwijk verhuisd en werd derhalve niet als snelste Ermelose gehuldigd. ,,Ach, ik had liever onder de 40 minuten willen lopen en dat lukte net niet.’’ Annebeth Roepman-Goossensen (46.00) en Bas Jan Stoute (38.45), voorzitter van de Halve Marathon Ermelo werden wel gehuldigd als snelste Ermelose dame en heer. Gertjan de Jong uit Ermelo won de vijf kilometer in 17.16 en was een blij man. ,,Dit is mijn tweede tijd ooit en dat in mijn eigen Ermelo. Prachtig.’’ Clubgenoot Jan Simonse van Athlos werd tweede. Bij de vrouwen won Lisa te Molder van AVA’70. Michelle Hofman uit Ermelo werd zesde en daarmee snelste Ermeloër. Met de snelle tijden van de eerste Ermeloop zet organisator Gerard Peek Ermelo zeker op de Atletiekkaart.