Met welk bedrag spekt GeelZwart de clubkas?

ERMELO – Tien leden van DVS’33 Ermelo hebben afgelopen woensdag deelgenomen aan het telvisieprogramma Echt Waar van Talpa. In dit programma kunnen clubs, verenigingen en stichtingen geld winnen voor hun club wanneer ze de juiste beweringen raden.

De opnames werden gemaakt en de Studio Baarn. Naast de deelnemers waren er ook een aantal enthousiaste supporters van DVS’33 Ermelo meegekomen om sfeer te brengen tijdens de opnames. TomNederveen: ,,Door de deelname aan deze opname werden we in staat gesteld de clubkas van DVS te spekken. Het spel werd tussen 10 deelnemende teams uitgevochten. En of het gelukt is? Echt waar, we mogen nog helemaal geen mededelingen hierover doen. Pas na de uitzending van het programma mogen er mededelingen over het verloop en over de uitslag via de sociale media bekend worden gemaakt.’’ Maar dat neemt niet weg dat het heel erg leuk is geweest. ,,Het was bijzonder leuk om zo’n opname eens mee te maken. We kregen de meest waanzinnige zaken voorgeschoteld en het is dan echt een gok om te kiezen wat nu wel of niet waar is,’’ vertelt Nederveen enthousiast. Het team van DVS’33 Ermelo was samengesteld uit bestuursleden, spelende leden en vrijwilligers van de club.

Waarheid

Het programma Echt Waar is door Talpa ontwikkeld en wordt georganiseerd in samenwerking met de Vriendenloterij. In dit programma leggen leggen acteur Leo Alkemade en actrice en standup-comedian Soundos el Ahmadi de teams steeds twee verhalen of stellingen voor.Het is dan aan de kandidaten om in te schatten wie van de twee de waarheid spreekt. Hiermee kan dan geld worden verdient voor de club, vereniging of stichting. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh. Om deel te kunnen nemen aan Echt Waar moet de club of vereniging aangesloten zijn bij de Vriendenloterij.

Prijzenpot

Er is door deelname aan dit programma aardig wat geld voor de club of vereniging te winnen. De prijzenpot is 50.000 euro per aflevering en daarvan wist twee weken geleden Volleybalvereniging Dynamo uit Apeldoorn 2.679 euro in de wacht te slepen. Winnaar was echter voetbalvereniging Wilhelmina ’08 uit Weert, zij wonnen 20.000 euro, dus veertig procent van het prijzengeld in dezelfde uitzending. Afgelopen uitzending won het Zwols Muziektheater 4465 euro en de Alkmaarse Football Club '34 en RKSV Rood-Wit uit Sint Willebrord wonnen ieder 6.251 euro! Talpa liet weten dat de uitzending waaraan DVS’33 Ermelo heeft deelgenomen, wordt uitgezonden op zaterdag 5 oktober 2019 om 21.30 uur op SBS6. Dan kan iedereen zien hoeveel geld de DVS-leden voor hun club hebben gewonnen.