Dertigste plaats goed voor ruim tienduizend euro

ERMELO – Ermeloër Mathijs Jonkers (29) is gisteren alsnog uitgeschakeld op het prestigieuze Master Classics of Poker in het Holland Casino Amsterdam. Hij bereikte de dertigste plaats en mocht toch nog ruim tienduizend euro mee naar huis nemen. 

Het Main Event van de 28e editie van de MCOP heeft een prijzengeld van € 1.370.155. Dit geld wordt verdeeld onder de 47 beste spelers. De winnaar van dit toernooi kan € 260.878,00 incasseren. Er hadden zich 345 spelers ingeschreven. Na een dag waren hiervan nog 165 spelers over. Bij die 165 waren ook twee WSOPkampioenen: Hossein Ensan, de regerend kampioen, en Ryan Riess, de winnaar van 2013. Beide kampioenen zouden echter niet in de buurt van het geld komen en al vroeg op de dag bustten.

Te sterk

Aan het eind van dag drie verspeelde Jonkers zijn plaats aan de tafel. Nadat Olvedo Heinze de button geopend had, schoof small blind Mathijs Jonkers all-in voor 84.000 met aas en koning. Zijn timing was echter vrij beroerd, want Heinze maakte de call met azen. Die hand bleek vervolgens te sterk voor Jonkers waardoor hij werd uitgeschakeld. Jonkers nam met opgeheven hoofd afscheid op plek 30 en mocht daarvoor €10.276 gaan ophalen bij de kassa. ,,Ja, dat is jammer, maar ik kan terugkijken op een goed toernooi waar ik toch wel goed heb gespeeld. En het prijzengeld is ook altijd leuk!’’ lacht Jonkers.