Wie worden de Ermelose sporters van het jaar?

ERMELO – Afgelopen maand heeft de jury van de Ermelose Sportverkiezing zich gebogen over de voorgedragen sporters en sportploegen voor de Sportverkiezing 2019. Een lastige klus, vooral omdat het ook wel een beetje ‘appels met peren’ vergelijken is. Toch zijn de juryleden eruit gekomen. 

Dit jaar kon men sporters, sportploegen en –foto’s voordragen in vijf categorieën. In elke categorie zijn er door de jury drie sporters en/of sportploegen genomineerd. Het is nu aan de Ermeloërs om te bepalen aan wie zij hun stem gaan geven. Dat kan vanaf 16 december op www.sportencultuurinermelo.nl

Vier categoriën

Er kan gestemd worden op sporters in de volgende categorieën: sportman, sportvrouw, sporttalent, en sportploeg. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan de sportvrijwilliger, het sport-en beweeginitiatief en de sportfoto van het jaar. Voor deze drie categorieën hoeft overigens niet worden gestemd. Dit zijn de genomineerden: Sportman: Martijn Bouwman (Commando Krav Maga), Gerhard Vreemann (BMX) en Avinash Ramasray (Kempo). Sportvrouw: Quinty Leune (BMX), Ashvini Ramasray (Kempo) en Joyce Dijkstra (Kempo). Sportploeg: Dindoa 1, Reflection Dance Company en Eline Westhuis en Valerie Bosschart (trampolinespringen). Sporttalent: Jasmine de Roo (BMX), Anneke Dulst (dressuur) en Arnout Post (schermen).

Jury

De jury bestaat dit jaar uit Jan Peet (oud voorzitter EFC’58), Johanna Minnaard (fotografe), Roelof Prins (beleidsmedewerker gem.Ermelo), Jacqueline de Ruiter en Marjo Koerten-van Diermen (oud wereldkampioenen synchroonspringen Trampoline), Hans van Zetten (sportcommentator) en Gert Hofsink (journalist Ermelo van NU). De jury wordt hierin ondersteund door Michiel van Schoonhoven, Kirsten Wagensveld en Marjo de Groot van Heel Ermelo Beweegt.