Nova thuis flink onderuit

ERMELO - Dindoa speelde zaterdag in de Bilt tegen Nova. Een paar seizoenen geleden promoveerde Nova nog ten koste van Dindoa. De Ermeloërs waren gisteren echter veel sterker.

Nova kwam wel met 1 – 0 voor te staan, maar had daarna een lange tijd niets meer in te brengen. Dindoa presteerde het om tien doelpunten achter elkaar te scoren en met het tiende doelpunt had elke speler van Dindoa ook gescoord. Nova kon nog een klein beetje inlopen, maar maakte geen schijn van kans tegen het goed spelende Dindoa. De Ermelose korfballers waren als team zeer sterk. 

Inlopen

De tweede helft begon wat minder voor de ploeg uit Ermelo. De scherpte was er een beetje af en Nova kon inlopen tot 8 – 18. Toen was het weer tijd voor Dindoa, en met name Saskia Lieman die twee keer op rij scoorde, om weer uit te lopen naar 8 – 21. Coach Steven Brink zette vanwege de ruime voorsprong zijn wisselspelers in om hen ook te kunnen laten genieten van deze mooie pot korfbal. De Blauw witters kwamen met nog 1 minuut te spelen op een 14 – 28 voorsprong en toen was het Aniek Odding die de laatste twee punten scoorde en het dertigste punt in de laatste vijf seconden. Mede door haar kwam Dindoa weer op een score van dertig punten.