Rolstoelbasketbalster krijgt Rob Verheuvel Award

ERMELO - Cher Korver ontving zaterdag de Rob Verheuvel Award, een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het rolstoelbasketbal in Nederland. Rolstoelbasketbalpionier Rob Verheuvel heeft de prijs gisteren zelf overhandigd.

De jury is van mening dat de Award dit jaar naar Cher Korver moet gaan. Korver, die haar sportcarrière begon bij sc DeVeDo, speelt al zeventien jaar rolstoelbasketbal. Sinds 1998 is ze international. Maar ze krijgt haar prijs ook omdat ze een steunpilaar is binnen de nationale selectie en een boegbeeld is voor het rolstoelbasketbal bij de vrouwen in Nederland. De jury noemt verder haar doorzettingsvermogen, waarmee ze de nodige blessures heeft overwonnen, en haar winnaarsmentaliteit. Daarnaast promoot ze haar sport door allerlei projecten te organiseren, draagt ze haar passie over op de jeugd en is captain en secretaris bij sc DeVeDo wat inmiddels de grootste rolstoelbasketbal vereniging van Nederland is.

Vorig jaar won Kees van de Bunte de Rob Verheuvel Award omdat hij als speler, international en tevens voorzitter van sc DeVeDo de club en het rolstoelbasketbal groot heeft gemaakt