IJsbaan in Ermelo een enorm succes

ERMELO - Wie ooit had voorspeld dat er een curlingkampioenschap in Ermelo zou worden gehouden, was voor gek versleten. Maar het kwam er toch van, en niet zomaar een. Aan de Bidfood Curlingcup Competitie deden 72 teams mee en gisteravond was de finale. Het team In Between was het sterkst en won, voor het eerst in de geschiedenis, de grote Cup.

Er waren vier competitieavonden vooraf gegaan om twaalf finalisten te krijgen die gisteravond om de eerste Curling Cup titel streden. Aan enthousiasme was er geen gebrek in de volle ijshal. Dat kwam mede door speaker Marco van Dijk, die de sfeer én de spanning hoog hield. In de finale gingen JVT’06 on Ice 1 tegen In Between waarbij uiteindelijk de laatste won. Derde werden de Pussy Cats (de meiden van DVS’33) die overigens als enig team in de poulefase wonnen van de uiteindelijke winnaar en vierde werd PVT’06 on Ice 2, het team van Arie van Buuren. De winnaars bleven er cool onder, al waren ze natuurlijk wel heel blij. ,,We hadden maar één doel, en dat was winnen van de Pussy Cats,’’ vertelt Harry van Wilgenburg lachend. Andrew Letroit vult hem aan: ,,We zijn er eigenlijk blanco ingegaan, want we hebben nog nooit aan Curling gedaan. We voetballen samen en hebben wel teamgevoel, en daar kun je dus mee winnen.’’ De andere twee teamleden zijn net zo enthousiast. ,,Zij deden de voorzetten, en ik maakte het af,’’ bluft Herbert Posthouwer. ,, We hadden een vaste volgorde en die werkte dus.’’ Elroy Martens staat erbij en knikt trots.

Smeltfeest

,,De mensen zijn weer enthousiast om leuke dingen met elkaar te doen, dat zie je bij de Pubquiz, DeKwist Ermelo, de bedrijvenloop van de Halve Marathon en dus ook bij deze Curling Cup,’’ vertelt Jan Carel Schepenaar, voorzitter van IJs in Ermelo. ,,Ze zoeken met elkaar een uitdaging en het is nog eens gezellig ook.’’ En dat hij gelijk heeft, bewijst ook het succes van de IJsbaan. ,,De ijsbaan staat vijf weken op ‘t Weitje en er zijn al zo’n vijfduizend schaatsers geweest. Als je daarnaast alle mensen uit de bijzondere doelgroepen meetelt en de bezoekers die meekomen, maar niet schaatsen, dan kom je wel op het dubbele.’’ Natuurlijk is hij trots, trots op wat ‘zijn’ bestuur heeft weten neer te zetten. ,,Wat zo mooi is, is dat iedereen er blij van wordt. De bezoekers, maar zeker ook de vrijwilligers. Zij denken altijd positief mee, zijn heel flexibel en komen regelmatig met goede tips. Daar hebben we dus wat aan.’’ Het is voor Schepenaar wel duidelijk geworden dat de organisatie toch wel anders moet. Er moet meer gedelegeerd worden. ,,De bestuursleden zijn heel veel uren op de baan aanwezig geweest. Maar eigenlijk kon dat niet, want we zijn ook allemaal ondernemers met een eigen bedrijf. Ik denk dat we die wel een beetje verwaarloosd hebben, evenals het thuisfront. Daar moeten we het in de evaluatie maar eens over hebben.’’ Maar eerst kan er nog twee dagen geschaatst worden en is er zaterdagavond een ‘Smeltfeest’ waar met vrijwilligers, sponsoren en bestuur afscheid genomen wordt van de ijsbaan.