WerkCentraal

Bestuur kan tekorten wegwerken

ERMELO – Ook buurtgebouw Ons Huis aan de Zeeweg heeft te maken met de gevolgen van de Coronamaatregelen. Immers, bijeenkomsten mogen niet meer worden gehouden. Geen feesten, partijen of andere gezellige middagen en avonden. Dat dit ook gevolgen heeft voor de inkomsten, is een logisch gevolg. Om toch inkomsten te generen bedacht het bestuur een online verkoping: Help Ons Huis de winter door. Dit werd een enorm succes!

Mensen konden loten kopen voor prachtige prijzen. Er werden door zo’n vijftig sponsoren bijna honderd prijzen beschikbaar gesteld. ,,En er werden 2413 loten verkocht, een onverwacht hoog aantal,’’ vertelt bestuurslid Corry Mosterd. ,,Hierdoor hebben we een opbrengst van 12.064 euro, waar we als bestuur natuurlijk erg blij mee zijn.’’ Vrijdagavond 20 november werd de trekking live uitgevoerd via een livestream vanuit Ons Huis. Voorzitter Rikkert Vliek ‘trok’ de lootjes die aan de prijzen werden gekoppeld. Zaterdag werden de prijzen door de bestuursleden rondgebracht. De hoofdprijs, een fiets die beschikbaar werd gesteld door Vliek Tweewielers, werd gewonnen door mevrouw Beumer en de heer Herms. Sinds een paar jaar wonen zij aan de Oude Nijkerkerweg. De herenfiets werd op verzoek van beiden omgewisseld voor een damesfiets.

Steun

Tijdens de onlinetrekking waren er momenten dat er meer dan honderd mensen live meekeken. Mosterd: ,,We zijn blij dat er voor het buurtgebouw en alle activiteiten die in Ons huis plaats vinden, er nog zoveel belang wordt gehecht aan de functie die Ons Huis heeft in de Buurtschap Horst en Telgt. Bij het uitreiken van de prijzen was dit ook de reactie van de mensen die loten hebben gekocht, 'we willen Ons Huis blijven steunen’ en dat doet goed!’’ Vorig jaar is het interieur van Ons Huis helemaal opgeknapt en ook kwam er een nieuwe, overzichtelijke website. Mosterd: ,,We zijn onze vele sponsors dan ook enorm dankbaar dat zoveel bedrijven en organisaties bereid waren om ook dit jaar zoveel en mooie prijzen beschikbaar te stellen. Natuurlijk willen we alle mensen die loten hebben gekocht heel erg bedanken. Mede door deze verkoping kunnen we de ontstane te korten op de begroting weer deels aanvullen.’’ https://buurthuis-onshuis.nl