Uitgestelde NL Doet-actie

ERMELO – Bewoners van de Zorggroep Noordwest Veluwe zijn verrast met het resultaat van vele uren noeste arbeid. Een groep vrijwilligers hebben samen met de Handwerkoma's 45 voelkussens gemaakt.

Door de coronamaatregelen kon de actie Voelkussens voor bewoners van de zorginstellingen niet uitgevoerd worden tijdens de grote landelijke vrijwilligersactie ‘NL Doet’ in maart. Alles stond klaar voor de actie, maar corona gooide roet in het eten.

Tastzin

Leden van de Handwerkoma’s, een groepje enthousiaste vrijwilligsters uit Ermelo en Harderwijk, hebben daarom de afgelopen maanden de handen uit de mouwen gestoken en zo’n 45 voelkussens vervaardigd. Een voelkussen is een kussen dat samengesteld is uit verschillende materialen en stoffen. Het kussen is met name bedoeld om de tastzin te oefenen van ouderen met dementie. Bij deze ouderen is de interpretatie van zintuiglijke ervaringen door verouderingsprocessen zo veranderd dat deze mensen snel angstig of onrustig kunnen worden. Een voelkussen kan juist een gunstige invloed hebben op het waarnemen met de tastzin. De voelkussens zijn bestemd voor bewoners van De Zorggroep Noordwest Veluwe. Alle kussens hebben ondertussen hun bestemming gevonden.