Klinkende Romeinse munten

ERMELO – Museum Het Pakhuis ontvangt hoog bezoek! In deze vakantieweek kunnen bezoekers in gesprek gaan met een echte Romeinse soldaat of met de archeoloog die ze van alles over de kampeerlocatie van de Romeinen kan vertellen.

Op woensdag 21 juli kan je om 14:00 en 15:00 een Romeins soldaat ontmoeten. Hij vertelt je alles over het leven als soldaat: hoe ze vanaf de grens, de limes, met hun zware bepakking richting Ermelo zijn gekomen en hier op de hei hun kampement hebben opgezet. In het museum zijn verschillende voorwerpen die de soldaten bij zich hebben gehad te zien, maar wat nog leuker is: je krijgt ook de kans om eens een echt Romeins schild vast te houden. De soldaat beantwoordt al je vragen en als je geluk hebt, mag je misschien wel in zijn tent zitten. Deze activiteit duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor alle leeftijden.

Speuren naar sporen

Voor de echte speurneuzen is er op donderdag 22 juli om 14:00 een leuk archeologisch middagprogramma. Samen met een echte archeoloog gaan bezoekers op onderzoek uit. Maar, het zal je verbazen, archeologen steken niet gelijk hun schep in de grond! Leer tijdens deze middag hoe je als een archeoloog kan speuren naar sporen door vanuit de lucht naar beneden te kijken. Met onderzoekjes en puzzels maken bezoekers kennis met het vak van archeoloog en met de bijzondere vondst van het tweede Romeins marskamp in Ermelo.

Klinkende munten

Schatgravers opgelet! De Romeinen hebben in Nederland veel achtergelaten: aardewerk, dakpannen, kippen, maar ook geld. Hun geldschat ligt verborgen in Museum Het Pakhuis. Bezoekers helpen mee de munten te vinden en ze op te graven als een echte archeoloog. Daarna begint het werk pas echt. De munten moeten worden schoongemaakt en er moet worden bepaald hoe oud ze zijn. Hoe doe je dat? Er is in het museum een bijzondere gast aanwezig die de bezoekers kan helpen om daar achter te komen.
Deze activiteit is op zaterdag 24 juli om 14:00 en duurt ongeveer 45 minuten. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Schatkamers van Gelderland

In de VR-game reis je terug in de tijd, bijvoorbeeld naar de tijd van de Romeinen! Er zijn voorwerpen gestolen uit het verleden, die op de juiste plaats moeten worden teruggeplaatst. Je speelt het spel in tweetallen en moet onderling goed communiceren om de zoektocht tot een goed einde te brengen. Het spel is alleen in de maand juli in Het Pakhuis te spelen, dus grijp je kans! Je bent welkom op di-za 10:30-16:30 uur. Het duurt ongeveer 30-45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. www.hetpakhuisermelo.nl