Schneider verhuist Formule-1 feestje naar Sportcafé

ERMELO - Hij wist bijna twee jaar geleden tickets voor de Grand Prix van Zandvoort te bemachtigen. Reikhalzend keek John Schneider dan ook uit naar het grote Formule-1 evenement waar hij samen met zijn zoon Remco naar toe zou gaan. Maar die blijdschap sloeg om in een deceptie want Schneider vist achter het net nu er slechts twee derde van de toeschouwers mag worden toegelaten.

Schneider had de wegwerp poncho’s al klaarliggen. Bevlogen vertelt hij over de Formule-1 races in Hockenheim waar hij meermalen van de partij was. ,,We hadden mooie tickets met zicht op de befaamde Hugenholtz-bocht.” Meermalen was Schneider, eigenaar van het Ermelose Sportcafé, vrijwilliger op Zandvoort. ,,Dat begon als official bij de toegangshekken, vervolgens stond ik in de paddock en uiteindelijk had ik een functie in de pitstraat.” Het was de tijd van autocoureur Jaques Villeneuve.

Dikke pech

De Grand Prix op Zandvoort werd voor het laatst georganiseerd in 1985. Vorig jaar zou de race terugkeren op het circuit van Zandvoort, maar vanwege corona kwam er een streep door dit evenement. Nu wordt de race gehouden van 3 tot en met 5 september. Schneider had voor drie dagen kaarten. ,,In het weekend had ik kaarten voor de Pon-tribune, dure plaatsen. Maar nu moeten we nog een jaar wachten,” aldus de Formule-1 fan. Dikke pech, maar zwaarder wil Schneider het ook niet maken. Hij wil wel flink uitpakken in zijn Sportcafé. ,,Er komt een groot scherm en ik wil iets leuks doen met vlaggen.”

Veertig jaar

Ook de ‘General Admission’ (kaarten zonder vaste zitplaatsen) zijn niet meer toegestaan. ,,Die had ik voor vrijdag gekocht,” vertelt Schneider terwijl hij in zijn enorme database foto’s toont van andere Formule-1 evenementen. ,,We gaan al meer dan veertig jaar met een groep naar Grand Prix. Hier bij de Nürburgring, een racecircuit in Duitsland.” De formule-1 liefhebber is ervan overtuigd dat dankzij de populariteit van Max Verstappen de autosport weer terug is in Nederland. ,,Het circuit is fantastisch gerenoveerd,” zegt de Ermeloër enthousiast. Voor hem wordt het eerste weekend van september in elk geval een feestje, hoe dan ook.