Onzichtbare onderwaterwereld fascinerend voor kinderen

ERMELO - Op 28 september komt VISmeester Jos op bezoek bij de Koningin Julianaschool in Ermelo om op die dag een visles te verzorgen in groep 8. Eerst krijgen de leerlingen een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf kunnen ervaren hoe leuk het sportvissen is.

De wereld onder water is praktisch onzichtbaar en juist daarom zo fascinerend voor kinderen. Tijdens de visles leren de kinderen de basis van het sportvissen en hoe je zorgvuldig omgaat meteen gevangen vis – bijvoorbeeld dat je hem met natte handen moet vastpakken, zodat de slijmlaag niet beschadigt.

Na de theorieles gaat de visles ’s middags verder aan de waterkant van een viswater vlakbij de school. Daar kunnen de kinderen in de praktijk ervaren dat vissen een leuke en spannende buitenactiviteit is. Ervaren sportvissers van de vereniging staan klaar om de kinderen te begeleiden, zodat ze op een goede manier leren vissen. Na afloop wordt samen met de kinderen bekeken welke vissoorten er zijn gevangen. De vislessen worden verzorgd door Sportvisserij Nederland samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen. Vissen is meer dan vangen.