Historisch verhaal met acteurs onderweg

ERMELO - Illegale kranten, gestolen bonnen en documenten. Hiermee komen de deelnemers aan de theaterwandeling Spoor van Verzet in aanraking. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest dit stiekem worden vervoerd. Koeriersters van het verzet transporteerden deze voorwerpen vaak in de dubbele bodem van een kinderwagen. Het verzet bedacht van alles om niet op te vallen. En dat hebben de makers van dit evenement ook gedaan. Vraag is wie je kunt vertrouwen en wie niet.

In de herfstvakantie (22, 23, 29 en 30 oktober) ontdekken de deelnemers al wandelend het onvervalste, ongelooflijke verhaal van het verzet in 1943. Een historische verhaal dat in een interactieve vorm wordt gegoten door Museum Het Pakhuis en theatergroep Spiegel. Het is dan ook een wandeling voor jong en oud. Onderweg gebeurt er van alles. Deze professionele experience kwam in 2020 al tot stand door een bijzonder samenwerkingsverband met partners als HD-Rent (licht en geluid) en Reclame&Signscenter Calumma (promotie en signing). Helaas kon het vorig jaar niet doorgaan vanwege de corona maatregelen die op dat moment van kracht waren. ,,We zijn ontzettend blij dat het dit jaar wel mogelijk is en kijken uit naar deze bijzondere wandeling,” aldus de organisatoren.

Interactief

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er, ook in Ermelo, personen en organisaties die zich verzetten tegen de Duitse bezetters. Met dat thema gingen scriptschrijvers en acteurs aan de slag, met als resultaat een bijzondere 'theaterwandeling'. Een historische verhaal dat in een interactieve vorm is gegoten. ,,Het wordt echt heel gaaf!" vertelt de hoofdrolspeler, die nog even incognito wil blijven. Immers het verzet, ook wel 'de ondergrondse' genoemd, saboteerde het beleid van de bezetter. Dan wil je niet herkend worden. ,,Het is natuurlijk niet leuk om alles te verklappen, maar tijdens deze theaterwandeling is niets onmogelijk," vertellen de scriptschrijvers. ,,Acteurs nemen je mee, terug in de tijd."

Kaarten

Wil je meewandelen in deze bijzondere reis door de tijd? Dat kan! Er zijn nog kaarten beschikbaar, klik snel op de link en bestel je kaarten voor 22, 23, 29 of 30 oktober. Of bezoek onze website: www.hetpakhuisermelo.nl