Vroege vogelwandeling vanaf de schaapskooi Ermelo

ERMELO - Voor wie altijd vroeg uit de veren is en van wandelen houdt, is de vroege vogelwandeling op zondat 27 april een aanrader. Natuurgids en vogelkenner Gerard van Ruiten neemt de deelnemers mee  vanaf het bezoekerscentrum bij de schaapskooi Ermelo. Het is de tijd dat de vogels vroeg en uitbundig fluiten; de mannetjes roepen de vrouwtjes.

Van Ruiten kent vele soorten vogels en helpt deelnemers aan de excursie door goed te luisteren en te kijken de vogels te herkennen. Een verrekijker meenemen is handig. In het bos- en heidegebied bij Ermelo komen vogels als mezen, merels en vinken veelvuldig voor, maar ook minder bekende soorten als de veldleeuwerik, geelgors, groenling of tapuit worden waargenomen.

Vertrek is om 7.00 uur vanaf het bezoekerscentrum bij de schaapskooi. De terugkomst is om circa 9.30 uur. Volwassenen betalen 3 euro,  kinderen tot en met 12 jaar 1,50. Opgave aanbevolen via 0577-407254 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..