'Ik ben een sentimentele, oude man aan het worden' 

ERMELO – Mark Tukker, DVS’er in hart en nieren, publiceerde vandaag een bijzonder gedicht. ,,Het kwam spontaan bij me op,” vertelt hij. ,,Zie het als een eerbetoon aan alle DVS’ers die overleden zijn.”

Tukker schreef het gedicht ‘De Kantine in de Hemel’. ,,Ik bedoel het niet spottend of zo. Maar het kwam spontaan in me op en ik bedacht dat ik er een gedicht over moest maken.” Tukker realiseert zich dat er de laatste tijd veel mensen overleden zijn. ,,Mooie, kleurrijke DVS’ers! Daar zaten echt veel bijzondere mensen bij en die wilde ik nog even benoemen. Die mensen hebben DVS’33 ook gemaakt wat deze vereniging nu is en ik ben nou eenmaal een sentimentele, oude man aan het worden.”

Geen Joost van den Vondel

De woordkunstenaar pretendeert niet volledig te zijn en noemt 'De Kantine van de Hemel' dan ook een eerbetoon aan alle overleden DVS’ers. ,,Het is maar een aardigheidje,” lacht hij. ,,Geen Joost van de Vondel natuurlijk!” Wat hij vooral beoogt is om in die nare Corona-periode een glimlach op te roepen. En dat is al gelukt, want Tukker krijgt veel mooie reacties op zijn gedicht.