Dwalen langs twaalf huiskamers

ERMELO – De kaartverkoop voor de derde editie van het Dwaallicht Festival gaat van start. Na een jaar van afwezigheid kunnen muziekliefhebbers op vrijdag 28 januari 2022 weer dwalen langs twaalf huiskamers in Ermelo en genieten van huiskamerconcerten in verschillende muziekstijlen. Op het programma staat een mix van klassiek, populair, folk, jazz en kleinkunst.

Voorzitter Pim Engelsman legt uit hoe het Dwaallicht Festival werkt: ,,We hebben weer vier routes opgezet die voor oud-deelnemers bekend in de oren zullen klinken. Het zijn de Zwalkende Zwijnen, Wilde Wolven, Kruipende Kevers en de Haastige Hazen. In iedere route zijn drie verschillende muziekstijlen vertegenwoordigd." Deelnemers kopen kaarten voor één van die routes. Op de website van het Dwaallicht Festival is een uitgebreid overzicht te vinden van de routes en deelnemende artiesten. De start en afsluiting is voor iedereen gelijk en zal wegens de verbouwing van de Dialoog dit keer in de Immanuelkerk plaatsvinden. ,,We hebben weer een mooi gevarieerd programma kunnen maken met veel nieuwe artiesten én wat oude bekenden. Accordeonvereniging Kunst Na Arbeid uit Epe verzorgt het openingsconcert van het festival en voor de afterparty hebben we The Folk University Jazz Band gevraagd. Zij hebben ook tijdens Kunst en Muziek in de Tuinen opgetreden en dat was met recht een feest," aldus Engelsman.

Dwalen onder begeleiding

De organisatie vraagt bezoekers net als andere jaren weer om op de fiets naar het festival te komen. ,,De naam Dwaallicht Festival is bedacht omdat de deelnemers op de avond zelf van locatie naar locatie fietsen. Ze dwalen als het ware door Ermelo", legt de organisatie uit. ,,Maar dwalen moet natuurlijk niet verdwalen worden. We hebben daarom gelukkig weer leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek bereid gevonden om als fietsgids alle bezoekers van het festival veilig van huiskamer naar huiskamer te loodsen. Dat is de laatste keer uitstekend bevallen."

Coronamaatregelen

In januari 2021 kon het festival door de toen geldende coronamaatregelen helaas niet doorgaan. ,,De charme van het Dwaallicht Festival is dat je met alle deelnemers door het donker van huiskamer naar huiskamer fietst. Iedere deelnemer krijgt ook daadwerkelijk een dwaallichtje mee. Dat geeft een geweldige sfeer. Verplaats je het festival naar een latere datum, dan wordt het al snel te lang licht en gaat dat effect verloren," vertelt Pim Engelsman. De organisatie heeft na goed overleg daarom besloten om te starten met de kaartverkoop voor 28 januari. ,,Lukt het niet vanwege de dan geldende coronamaatregelen, dan stellen we het festival alsnog uit. De deelnemers kunnen hun tickets dan bewaren of hun geld terugkrijgen."

Praktische informatie

Meer informatie over de routes en de artiesten is te vinden op de website dwaallichtfestival.nl. Ook zijn daar muziekfragmenten te beluisteren van de optredende artiesten om alvast een indruk te krijgen van de verschillende routes. Kaarten voor het Dwaallicht Festival kosten € 20 per stuk en zijn te koop via de website of bij de VVV Ermelo. Ook is het mogelijk om fietsen te huren.