Jury zoekt opvolger Sarah Scholts

ERMELO - De jury die de nieuwe Dorpsdichter mag kiezen is geïnstalleerd. Wie wordt de opvolger van Sarah Scholts. Haar periode van drie jaar is inmiddels verstreken en dit najaar zal bekend worden gemaakt wie deze erebaan op zich mag nemen.

Aanmeldingen van kandidaten zijn mogelijk tot 15 juli. Daarbij moeten twee gedichten worden ingediend van maximaal 25 regels. Eén gedicht moet gaan over een onderwerp naar eigen keuze, maar moet wel betrekking hebben op de gemeente Ermelo. Het tweede gedicht moet gaan over het dorpsdichterschap. De jury beoordeelt de gedichten zonder de namen van de indieners te kennen. Een benoeming geldt voor een periode van drie jaar. Er staat een kleine onkostenvergoeding tegenover. De jury bestaat uit Natalie Overkamp, Alex Kleinen, Fiet van Beek (eerder dorpsdichter geweest) en Erica Weide. Als dorpsdichter schrijf je gedichten over actuele of historische gebeurtenissen, plekken en mensen in Ermelo. De dorpsgedichten brengen mensen nader tot elkaar en zorgen voor nieuwe dialoog. Treed jij als derde dorpsdichter in de voetsporen van Fiet van Beek en Sarah Scholts?

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 15 juli aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door een korte motivatiebrief en twee eigen gedichten in te sturen.