Met veel kinderen het eind van de vakantie vieren

ERMELO – Aan het einde van de zomervakantie is er weer de traditionele Vakantie BijbelWeek in Ermelo. Een weekje allerlei activiteiten doen voor alle basisschoolkinderen, ongeacht achtergrond, geloof en naar welke school je gaat. De Vakantie BijbelWeek is van 15 tot/met 18 augustus en wordt op zondag 20 augustus afgesloten. Het thema voor dit jaar is: Alles Andersom.

De Vakantie Bijbel Week Ermelo is een week waarin men kinderen wil leren over het geloof in Jezus Christus. In de verhalen en werkjes wordt er vertelt over de bijbel en het evangelie, waarin de kinderen kunnen zien hoe de liefde van Jezus werkt voor kinderen en wat het betekent om te geloven. Kinderen leren Jezus kennen en ontdekken waar Hij vandaan komt, wie Hij is en wat Hij doet. Kinderen ontdekken dat Jezus totaal anders is, dat in Zijn leven ‘Alles andersom’ gaat, maar dat dit bij het reddingsplan van God met mensen hoort. De Vakantie Bijbel Week wordt elke ochtend vanaf maandag 15 augustus gehouden en is dit jaar verspreid over drie locaties. De kinderen kunnen maandag, dinsdag en woensdag tussen 9.30 en 9.45 uur gebracht worden. Na het openingsgebed zal het programma starten. Na afloop kunnen de kinderen tussen 11.30 en 11.45 uur weer worden opgehaald. Donderdag begint niet op de vaste locaties, maar start men met een digitaal filmpje voor thuis en daarna is er een activiteit in het dorp waar je aan mee kunt doen als gezin of vriendengroep.

Vrijwilligers

De Vakantie Bijbel Week in 2022 is verdeeld over meerdere locaties. De groepen zijn verdeeld over drie locaties. Groep 1, 2 en 3 in de Nieuwe kerk (Horsterweg 40), Groep 4, 5 en 6 in het Kerkelijk Centrum (Jeugdkant 16) en Groep 7 en 8 in de Rehobothkerk (Dirk Staalweg 43). Voor allerlei werkzaamheden tijdens de vakantie BijbelWeek worden er nog vrijwilligers gezocht. Denk aan begeleiden van groepjes bij het knutselen en praten met de kinderen over het thema. Ook voor de muziekgroep (zangers en muzikanten), hulp in de keuken (klaarzetten van drinken) en de buitenactiviteiten zijn mensen nodig. Overigens zijn er voor groep 7/8 al voldoende vrijwilligers. Opgeven als vrijwilliger kan via de website www.vakantiebijbelweekermelo.nl Op deze site kunnen ouders hun kinderen aanmelden en staan ook de thema's per dag uitgewerkt.