Honderd ruiters en menners tijdens Ermelose Paarden Tweedaagse

ERMELO - Komend weekend, op zaterdag 27 en zondag 28 augustus organiseren ruitersportcentrum Sequoia Stables en Stichting Hippisch Platform Ermelo de vijfde editie van de Ermelose Paarden Tweedaagse. Er worden dan ongeveer 100 ruiters en menners verwacht die één of twee dagen een aantrekkelijke, verzorgde en uitgezette tocht over de Ermelose Veluwe willen rijden.

Op zaterdag kan men kiezen voor een 15 km- of een 25 km-traject. De route loopt rondom het Cyriasische Veld, richting de Poolse weg over de fraaie ruiter- en menpaden van Natuurmonumenten. Op de tweede dag is een route uitgezet van circa 15 km naar de nog bloeiende Ermelosche Heide. Beide organisatoren zijn blij met een toenemende belangstelling voor dit hippische evenement van deelnemers ‘buiten de regio’. Dit jaar worden er opvallend veel menners verwacht.

Goede oefening

Instructrice Vivian Sluis van Sequoia Stables: 'Voor deelnemers aan deze tweedaagse is het veilig buitenrijden een goede oefening om hun paard eens ‘anders’ te leren kennen dan in de rijbaan van een manege. En Han Wilhelm van de stichting Hippisch Platform Ermelo stelt: 'De mooie, ongeveer 100 km aan goed onderhouden en bewegwijzerde ruiter- en menpaden op Ermelo’s grondgebied bieden nog steeds kansen voor het hippische toerisme in onze regio. Dat willen we met deze Tweedaagse duidelijk maken.’ Op beide dagen kan vanaf 10.00 uur worden gestart vanaf beide terreinen van de maneges aan de Fazantlaan. Men dient zich daar voor 16.00 uur weer af te melden. Voor meer informatie: manege Sequoia Stables, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.