Kaarten lijken gunstig voor schaatsparadijs

ERMELO - Terwijl de meeste mensen nog nagenieten van een hele warme zomer, zijn de organisatoren van IJs in Ermelo al druk met de voorbereidingen. Want na twee winters zonder ijsbaan komt er dit jaar weer een schitterend winterevenement. Voorzitter Jan Carel Schepenaar wil er niet aan denken dat het opnieuw afgelast moet worden. 

In 2019 kwam een groep Ermelose ondernemers met een groots plan om een schaatsparadijs op 't Weitje te maken. Een ijsbaan voor iedereen. En zo gebeurde het. De ijsbaan van 2019 werd een groot succes. ,,En dat verdiende een vervolg,” zo meldt de voorzitter. Helaas kon dit niet in 2020 en 2021 vanwege corona, maar dit jaar lijken de kaarten vooralsnog gunstig. Daarom staat de ijsbaan van donderdag 1 december tot en met 7 januari weer op de agenda. 

Vrijwilligers

Binnenkort komt de organisatie met meer informatie over de verschillende activiteiten waaronder de curlingcup, het peuterschaatsen en schoolschaatsen. Ook zijn er al een aantal sponsoren die een toezegging heeft gedaan. Maar er zijn er nog meer nodig, net als een aantal vrijwilligers. Wie mee wil helpen dit winterfestijn te realiseren kan voor informatie terecht op www.ijsinermelo.nl . ,,We zijn natuurlijk weer op zoek naar mensen die willen helpen met het opbouwen en afbreken van de ijsbaan," vertelt Schepenaar. ,,Daarnaast zoeken we mensen voor de kaartverkoop en verhuur. Uiteraard staat er een beloning tegenover. Alle vrijwilligers worden uitgenodigd voor het grote smeltfeest op zaterdag 7 januari. Daar bovenop geven we iedere vrijwilliger die zich opgeeft voor 20 september 5 vrijkaarten!" Voor meer informatie kijk op www.ijsinermelo.nl/vrijwilligers/ of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.