‘Bedkwartet’ van Alan Ayckbourn

ERMELO - Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober staat Theatergroep Spiegel op de planken in het vernieuwde theater De Dialoog in Ermelo met de voorstelling Bedkwartet. Joviale Maarten en zijn vrouw Karin hebben voor de housewarming al hun vrienden uitgenodigd. Helaas wordt het feestje al snel verstoord als één stel besluit om een echtelijke ruzie daar uit te vechten. Oude liefde, jaloezie en onzekerheden zorgen voor hilarische omstandigheden in drie slaapkamers.

Met deze voorstelling viert Theatergroep Spiegel het 25-jarig jubileum en komt in dit jubileumjaar terug op een eerder gespeeld stuk in hun geliefde genre. Geen klucht, geen komedie, maar een Bedkwartet.
De vereniging is op 18 maart 1996 officieel opgericht, voortgekomen uit een echte Ermelose club enthousiaste theatermakers. In de jaren die volgden, werden onder leiding van verschillende regisseurs diverse stukken gemaakt. Naast voorstellingen met een serieus en ernstige toon was en is humor steeds een grote drijfveer. Een breed publiek was getuige van de grote jaarlijkse voorstellingen, maar ook de jonge jeugd werd goed bediend met de kindervoorstellingen, gespeeld in De Dialoog, het Pakhuis of op een locatie op bestelling. Vanaf het begin is Theatergroep Spiegel trouw aan hun huistheater De Dialoog, een warme samenwerking die al die jaren heeft geleid tot mooie voorstellingen. De spelersgroep is in de jaren erna divers geweest, jong en oud en heel regionaal samengeteld. De ambitie volgend gingen verschillende spelers hun passie en hobby vormgeven. Er is altijd een harde kern geweest binnen Spiegel, deze mensen hebben al die jaren het ideaal van Theatergroep Spiegel kunnen bewaken, waardoor Spiegel nog steeds is wat het in 1996 wilde zijn. Theatergroep Spiegel is een vereniging met een creatief en trouw bestuur. In samenwerking met wisselende regisseurs werd in de loop der jaren het oeuvre van Spiegel vormgegeven.

Kenmerkend

Nu de groep al langer dan 25 jaar aan de weg timmert, grijpt de Spiegel in het jubileumstuk terug op een eerder gespeelde voorstelling ‘Bedkwartet’ die het plezier van Spiegel kenmerkt. Theatergroep Spiegel verheugt zich in een fijne samenwerking met de vernieuwde Theater De Dialoog, de plek waar het 25 jaar geleden begon. De spelers van dit toneelstuk zijn: Martin Bezemer, Erik Grootendorst, Karien Hermanns, Arnike van den Hoek, Otto Jager, Ronnie Regeling, Veronica Romijn en Manon Visser. De regie is in handen van Philip Baalmans; regieassistente en verzorger van kleding is Liesbeth van Beek.

U bent van harte welkom op 14 en 15 oktober in Theater De Dialoog aan het Raadhuisplein 4 in Ermelo, de voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten voor de voorstelling kosten € 12,50 incl. pauzedrankje en zijn te bestellen via www.theaterdialoogermelo.nl of aan de kassa voorafgaande aan de voorstelling.