Pompoenen en marktkramen

ERMELO - Op zaterdag 22 oktober wordt er in het centrum van Ermelo weer de jaarlijkse Herfstmarkt gehouden. Het belooft weer een gezellige markt te worden met diverse kramen, hobbyisten en andere leuke (herfst gerelateerde) artikelen. Daarnaast wordt er op het Raadhuisplein het Stookfeest gehouden.

In Ermelo zijn een aantal jaar geleden veel resten gevonden van een 14e eeuwse pottenbakkers-oven. Onlangs is deze oven na gebouwd en deze wordt tijdens de herfstmarkt opgestookt.  Het voetgangersgebied in de Stationsstraat staat deze dag gevuld met allerlei leuke kramen met producten. Kramen met leuke herfst gerelateerde producten zoals pompoenen, herfstboeketten en leuke herfst accessoires. Maar natuurlijk zullen er ook kramen zijn waar u leuke kleding voor het najaar kunt aanschaffen, een nieuw boek voor de wintermaanden kunt uitzoeken of de laatste trends op het gebied van cosmetica en parfum kunt u gaan bekijken. Er zal een mix worden van commerciële standhouders en hobbyisten, zodat het aanbod zeer divers is. 

Stookfeest

Een aantal jaren geleden werden bij de bouw van de Branderskamp ( waar nu o.a. de Albert Heijn gevestigd is) resten van pottenbakkers-ovens en scherven van potten uit de 14e eeuw gevonden. Tijdens het project ‘Scherven van Geluk’ is er gewerkt aan het bouwen van een grote laat-middeleeuwse pottenbakkersoven. Vanaf mei is er gewerkt aan het herbouwen van zo’n werkende middeleeuwse oven (formaat kleine iglo). Kinderen uit Ermelo hebben als ware archeologen en kunstenaars hun eigen versie van het Ermelosche aardewerk mogen maken met de echte potscherven als inspiratiebron. Tijdens het Stookfeest wordt de oven opgestookt en het aardewerk van de kinderen afgebakken, die daarna tentoon gesteld worden in de Ermelose winkels.

Kortom een ideale dag om naar Ermelo te komen en te genieten van de leuke activiteiten. De markt wordt gehouden in de Stationsstraat en het Stookfeest vindt plaats op het Raadhuisplein, beiden van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.ermelobuitenleven.nl