'Het geheim zit 'm in persoonlijke aandacht'

ERMELO - Het Pakjeshuis in Ermelo brak deze week alle records. Met meer dan duizend bezoekers tijdens de eerste openingsdagen spreekt de organisatie van een topdrukte. ,,Mensen staan al vroeg voor de deur en woensdagmiddag waren de Pieten-pannenkoeken in veertig minuten allemaal op," vertelt Jolanda Schuur. ,,Met mijn alter ego Tante Jo ben ik bijna iedere dag in Het Pakjeshuis te vinden." Het geheim van Het Pakjeshuis zit vooral in de persoonlijke aandacht. Afgelopen zaterdag waren er zesentwintig Pieten die samen met de kinderen door het Pakjeshuis gingen. En dat vonden de meeste kinderen enorm gezellig.

Iedere dag is er, naats alle spelletjes en de ballenbak, een ander programma. Zo is er aanstaande zaterdag een interactieve theatervoorstelling van Theatergroep Spiegel. Het wordt weer een spektakel, ditmaal getiteld 'De Zus van Sint'. Ook zorgt pannenkoekenhuis Het Jagersnest weer voor een hele stapel pannenkoeken. Wie woensdagmiddag komt, ontmoet Piet Mondriaan! Dan wordt er geschilderd. ,,Hierbij hebben we de samenwerking gezocht met StEK, het kunstenaarscollectief in Ermelo," aldus Schuur. 

Traditie

Het Pakjeshuis kent al een jarenlange traditie; het begon in 2011. Inmiddels is het niet meer weg te denken. Begin november verandert het museum in het huis van Sinterklaas, ieder jaar weer met nieuwe elementen. ,,Dit keer hebben we ook workshops en extra activiteiten. Zo is er een prachtige midgetgolfbaan, gemaakt door medewerkers van Werk Centraal." Schuur weet dat een evenement als het Pakjeshuis niet kan bestaan zonder alle samenwerking met Ermelose organisaties en bedrijven. ,,Bedrijven helpen ons door sponsoring van pepernoten en mandarijnen (PLUS Berntsen), het mega-spandoek van A1 Signs en de vlaggen van Calumma reclame en signcenter." Daarnaast zou het Pakjeshuis niet bestaan zonder de hulp van heel veel vrijwilligers. ,,Echt, we kunnen niet zonder deze mensen! Ze zijn een hele belangrijke spil. En dan bedoelen we ook de leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek die heel wat uurtjes bij ons doorbrengen.” Ook is er 'Alle Pieten Bewegen' in samenwerking met Interactie Sportbedrijf en verwacht Sinterklaas nog een bezoek van de brandweer.

Hoogtepunt

Het duurt nog even, maar op 3 december is het ontbijt met Sinterklaas, één van de hoogtepunten. Wat zou de Sint op zijn brood lusten? En wie wil er pepernoten op zijn brood? Dat zijn vragen waarop de Sint op zaterdagmorgen 3 december antwoord kan geven. Tussen het eten door valt er ook nog genoeg te beleven. Zo begint de ochtend met een gezellige ochtendgymnastiek! Ook zijn spelletjes, komt Tante Jo voorlezen en is er een fotomoment met Sinterklaas! Wie erbij wil zijn, moet wel reserveren. Het Sinterklaasontbijt, bedoeld voor kinderen, kost 9 euro. Ouders zijn welkom, maar ontbijten niet mee. Het ontbijt wordt gehouden op 't Weitje, waar IJS in Ermelo een prachtige horeca opbouwt.  Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   op www.hetpakjeshuisermelo.nl is het hele programma van Het Pakjeshuis te vinden.