Volle agenda voor iedereen die het ijs op wil

ERMELO – De temperatuur buiten daalt langzaam onder het vriespunt, maar natuurijs is er nog lang niet. Toch kan er sinds donderdag weer geschaatst worden in Ermelo. Haal de schaatsen maar uit het vet, want IJs in Ermelo heeft tot en met 7 januari een volle agenda met activiteiten. Donderdagavond ging het feestelijk en vlammend van start met de sponsoravond, geopend door show-schaatster Sterre van der Gouw. Voorzitter van IJs in Ermelo Jan Carel Schepenaar hield een openingswoord en bedankte de sponsoren zonder wie dit evenement niet mogelijk is.

Inmiddels is ook de Curling Cup van start gegaan. 108 teams verschijnen er aan de start van deze bedrijvencompetitie. Schepenaar is er trots op dat er ook zo’n tweeduizend leerlingen uit Ermelo en Putten komen. ,,Dat is bijna een verdubbeling vergeleken met vorige keer.” IJs in Ermelo wil door middel van schoolschaatsen toewerken naar meer sportstimulering en beleving. De IJsbaan is er overigens voor iedereen. Zo zijn er speciale activiteiten voor mensen met een beperking. Naast Welzijn Ermelo zijn zorginstellingen zoals Bartimeus, GGZ Centraal, Groot Emaus en ’s Heeren Loo al decennia lang belangrijk en aanwezig in onze samenleving. Stichting IJs in Ermelo wil ook hier, samen met haar sponsors, een steentje aan bijdragen.

Sinterklaasschaatsen

Er komt weer discoschaatsen en afgelopen zaterdag was het Sinterklaasschaatsen. ,,Mensen kijken er echt naar uit. Samen lol maken, dat hebben we echt gemist,” aldus Schepenaar. Vijf weken lang zal ‘t Weitje dus weer de locatie zijn van IJs in Ermelo, een programma vol winterse warmte en gezelligheid! www.ijsinermelo.nl