Wandelen wordt een stuk leuker als je leert naar vlinders te kijken

ERMELO - Natuurvereniging KNNV organiseert in samenwerking met NMP-Ermelo op donderdagavond 11 mei en zaterdag 13 mei een cursus over vlinders. Wie eindelijk wel eens wil weten welke vlinders er in z’n tuin of op het balkon zitten, kan terecht bij deze mini-cursus.

Het vlinderseizoen is inmiddels gestart en de eerste vlinders worden al in de tuin gespot. Maar welke vlinders zie je? Iedereen kent wel enkele dagvlinders, maar wie er meer van wil weten, kan terecht bij deze minicursus. Hoe je vlinders herkent, leer je op donderdagavond 11 mei vanaf 20.00 uur in de Witte Heide aan de Kerklaan 5A in Ermelo. En om ze in de natuur te zien, wordt er zaterdagmorgen om 10.00 uur een natuurgebied bezocht, waar je vlinders kunt verwachten. Om 13.00 uur wordt de cursus afgerond.

Vlinders hebben prachtige kleuren en tekeningen

Het doel van de cursus is genoeg basiskennis te krijgen om de vlinders te herkennen, die veel in je omgeving vliegen. Wandelen wordt ineens een stuk leuker als je hebt geleerd naar de vlinders te kijken. Deze cursus is de derde van een serie minicursussen over allerlei onderwerpen uit de natuur, zoals landschappen, vlinders en planten, die in de loop van dit jaar zullen worden gehouden. Vooraf aanmelden via https://noordwestveluwe.knnv.nl/agenda/. De kosten zijn 5 euro voor deze tweedaagse minicursus.