Scouting Alexandergroep viert vijftigjarig bestaan in september

ERMELO - Dit najaar viert de Scouting Alexandergroep Ermelo haar vijftigjarig bestaan. In dat kader zijn er iedere maand speciale activiteiten. Zo werd er vorige week met Dutch Ovens gekookt in de buitenlucht. In het weekend van 1 en 2 september is het feest voor alle (oud)leden. Het wordt een jubileumweekend met een reünie op zaterdag.

De geschiedenis van deze scoutinggroep begon overigens bij de rooms-katholieke kerk aan de Smidsweg. De eerste opkomsten van de welpen en de verkenners vonden plaats in het kerkzaaltje. Er werd geopend en gespeeld op het terrein voor de kerk, maar ook in de kerk zelf werd er gespeeld: bijvoorbeeld volleybal. Maar omdat het kerkzaaltje al snel te klein was, moest men op zoek naar een andere locatie. Dat werd uiteindelijk de Watervalweg. Het clubgebouw kwam van een kazerneterrein. De scoutinggroep kon groeien.

Erfpachtovereenkomst

Twee jaar geleden ondertekenden de bestuursleden van de Alexandergroep een erfpachtovereenkomst getekend met de gemeente Ermelo. Daarmee kan er ook invulling gegeven worden aan de wens om op deze locatie een nieuw, multifunctioneel scoutinggebouw neer te zetten. Met het verkrijgen van een erfpachtovereenkomst is namelijk de financiering van nieuwbouw mogelijk. Maar het bestuur doet ook een beroep op donateurs en met verschillende acties wordt ook geld bijeengebracht. Het gebruik van het terrein is voor zowel de scouting als voor de kinderopvang voor de komende 25 jaar in elk geval vastgelegd. 

Outdoor

Ter gelegenheid van het vijftig-jarig jubileum werd er een outdoor-kookworkshop georganiseerd. En dat was voor de deelnemers een grote uitdaging. Zo ging de zalm op de plank om warm gerookt te worden en moest men aan de slag met buikspek. Voor de meeste deelnemers was het de eerste keer dat ze de maaltijd moesten bereiden met Dutch Ovens. Wel was er de nodige ervaring met bereiding op de barbecue. Maar koken en braden met de gietijzeren pannen in het kampvuur zette de deelnemers op scherp. En natuurlijk werden er herinneringen opgehaald aan scoutingkampen en de avonden bij het vuur.

Meer informatie over het jubileum en de activiteiten klik hier.