Foodtruckfestijn sluit zomervakantie af op 't Weitje

ERMELO – Eat n Beat is back! Achter de schermen is er al maanden hard gewerkt aan de voorbereidingen van dit ‘foodtruck festijn’. Het belooft weer een heus spektakel te worden. 

Na een aantal jaren van afwezigheid is Eat n Beat op 26 augustus terug op ‘t Weitje met geweldige foodtrucks, cocktails en bieren. De kinderhoek wordt wat kleiner, maar daar komt een heus Ermelo’s Backyard BBQ Kampioenschap voor terug.

Knus en gezellig

Drie jaar lang moest de organisatie op haar handen zitten omdat het foodtruckfestival niet door kon gaan. Maar dit jaar is het terug op de evenementenkalender. Alles wordt weer uit de kast gehaald om ’t Weitje knus en gezellig aan te kleden. Dat is een van de dingen die dit festival bijzonder maakt. ,,Ditmaal dus inclusief een BBQ competitie,” vertelt Bert Onderweegs, een van de initiatiefnemers. De marketingcampagne is van start gegaan, de eerste aanmeldingen voor het kampioenschap staan al genoteerd en er staan al grote namen op de lijst van DJ’s.

Backyard

,,De bedoeling is dat er verschillende gerechten op de barbecue worden bereid,” aldus Onderweegs. ,,Het is geen hogere wiskunde, we houden het op ‘backyard-niveau’.” Toch is er wel een vakjury die het resultaat zal keuren. Er kunnen maximaal twaalf deelnemers meedoen. ,,Deelnemers mogen vanaf twaalf uur aan de slag op ’t Weitje.” Welke producten er op de barbecue gaan, wil de organisatie nog niet vertellen. Ook zal het afgemaakt worden met bijbehorende groenten. Vanaf twee uur kan iedereen komen kijken hoe de deelnemers het doen. Overdag staat het festival in het teken van lekker eten, lekker drinken, genieten en relaxen. ,,’s Avonds genieten we gewoon door, maar dan kunnen ook de voetjes van de vloer. Verschillende Dj’s maken er een echt Ermelo’s feestje van.” Onderweegs noemt Eat n Beat dé afsluiter van de zomervakantie. Meer info en aanmelden voor het BBQ kampioenschap: www.eatnbeat.nl