Kunst in het Ketelhuis

ERMELO - Aankomend weekend, op zaterdag 16 en zondag 17 september, wordt er weer de Kunstroute Noordwest-Veluwe gehouden. Verschillende kunstenaars openen hun atelier en tonen hun werken. Dit jaar is het de twintigste editie van deze Kunstroute.

Wandelend, op de fiets of met de auto voert de route langs vele locaties waar men kennis maakt met mooie en bijzondere kunstwerken van talentvolle bewoners van de Noordwest-Veluwe. De Kunstroute gaat namelijk door meerdere gemeentes. Een ideale gelegenheid om op een ontspannen en laagdrempelige manier een 'kijkje in de keuken' te nemen, in gesprek te gaan met de kunstenaars over hun werk en om te genieten van het enorm gevarieerde aanbod van kunstwerken in allerlei stijlen en materialen. In het weekend van 2 en 3 september hielden de kunstenaars in Nunspeet, Vierhouten en Wezep open huis, dit weekend zijn de vijftien kunstenaars uit Harderwijk, Hierden en Ermelo aan de beurt.

Kunst in het monument

Op landgoed De Hooge Riet exposeert Natalie Overkamp. Samen met haar man verbouwde ze het afgelopen jaar het Ketelhuis. ,,Sinds twee maanden wonen we nu in dit karakteristieke Rijksmonument. Hoe leuk is het om hier dan ook te exposeren,” vertelt ze enthousiast. In Ermelo nemen in totaal zes kunstenaars deel aan deze Kunstroute: Elisabeth Jullian-Spreij, Harry de Boer, Ewa Maziarz, Esther Verburgt, Natalie Overkamp en de internationaal bekende kunstenaar Victor Majdandzic. In Harderwijk zetten Dido de Beer, Paul Hoenderbos, Carla Zeegers, Doran , Kelderman, Liz van Moerdijk, Annelies van Turnhout en Tünde Snijders hun atelier of woning open. In Hierden kan men op bezoek bij Hanneke van den Berg. Informatie over de kunstenaars, het bezoekadres en de openingstijden is te vinden op de website: https://www.kunstroute-noordwest-veluwe.nl/