125-jarig jubileum Oranjevereniging

ERMELO - De Oranjevereniging van Ermelo viert in 2023 haar 125-jarig bestaan. In het kader van dit jubileum heeft de Vereniging Historisch Ermeloo in samenwerking met de Oranjevereniging Ermelo een speciale tentoonstelling ingericht in De Fabriek, aan de Hamburgerweg 189 in Ermelo.

De Ermelose Oranjeverzamelaars Herman Brand en Jan Geitenbeek hebben voor deze expositie bijzondere en unieke stukken uit hun collectie beschikbaar gesteld. De regerend vorsten van het Nederlands Koninklijk Huis van de afgelopen 125 jaar, komen in deze tentoonstelling voorbij. Uiteraard is er ook aandacht voor het huidig koningspaar. Allerlei memorabilia, zoals oude jubileumborden, herdenkingsbekers, boekwerken, brochures en foto's van oud-Ermelo, zijn in de tentoonstelling te bewonderen. Tevens draait tijdens de tentoonstelling een presentatie met foto's van de activiteiten van de Oranjevereniging in Ermelo, uit het verleden maar ook van recentere datum. Iedereen is van harte welkom een kijkje te nemen bij deze jubileumexpositie, iedere zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur, in de periode van 30 september tot en met 25 november. De toegang is gratis.

Verzamelaars

Drie jaar geleden bezocht videograaf Jelle Bakker de Ermelose verzamelaars. Ten tijde van corona maakte hij voor Ermelo van NU een reeks over mensen met een passie voor het verzamelen. Zo bracht hij het 'Oranjemuseum', de verzameling van Herman Brand en Jan Geitenbeek, al in beeld.