Razendsnelle, sportieve honden gaan de strijd aan

ERMELO - Kynologenclub Noord-West Veluwe organiseert ook dit jaar weer een spectaculaire landelijke agilitywedstrijd. Op het trainingsveld aan het Roodeschuurderwegje 64 in Ermelo verzamelen zich op zaterdag 7 oktober vanuit 300 sportieve mensen met razendsnelle, sportieve honden. Ditmaal ook een deelnemer uit Finland met een Nederlands ras: een Markiesje. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken.

Er wordt in diverse klassen gestart; van debutanten tot en met internationale wedstrijdlopers. De debutantenwedstrijd is bedoeld voor beginnende mens-hondcombinaties. Op aanwijzingen van de eigenaar nemen de deelnemende wedstrijdhonden allerlei hindernissen. Hoogtesprongen, de A-schutting, slalompaaltjes of een wipwap; ze draaien hun poot er niet voor om. Snelheid en nauwkeurigheid gaan hand-in-hand.

Cursussen 

Agility is slechts één van de vele cursussen die de kynologenclub Noord-West Veluwe in haar pakket heeft. Wekelijks komen honderden honden het veld aan het Roodeschuurderwegje in Ermelo enthousiast oplopen. Je treft er pups van 8 weken die zich voorbereiden op een prettig en braaf hondenleven. Maar ook honden van een jaar of 12 die nog maar al te graag gehoorzaamheids-of fun-oefeningetjes met de eigenaar uitvoeren. De instructeurs die hen begeleiden zijn allemaal gediplomeerd en vaak zelfs gespecialiseerd in het oplossen van probleemgedrag. Rode draad door iedere cursus heen is ‘positief trainen’. Dit betekent: maak het gedrag dat je graag van je hond wilt zien zó aantrekkelijk, dat de hond daar uit zichzelf voor kiest. En breng je hond in zoveel mogelijk situaties waarin je hem kunt belonen. Een hond die via positieve ervaringen weet wat hij mag, komt minder snel in de verleiding om te gaan ontdekken wat hij niet mag. Als de opvoeding van de hond geslaagd is, kunnen mens en hond overstappen naar trainingscursussen, zoals agility of hoopers. Meer weten of aanmelden voor een cursus? Kijk op www.kcnwv.nl