Onder leiding van een natuurgids

ERMELO - Vrijwillige natuurgidsen van de Stichting Schapedrift zwerven met bezoekers een aantal zomeravonden vanaf bezoekerscentrum over de Ermelosche Heide en de bossen rondom Drie. Dat gebeurt op 24 en 31 juli, 7, 14 en 21 augustus van 19 tot circa 21 uur. Het vertrek is vanaf de schaapskooi Ermelo, Postweg-Drieerweg tussen Ermelo en Speuld om 19.30 uur, terug om 21.30 uur.

Deelname bedraagt € 3,00, kinderen t/m 12 jaar € 1,50. Aanmelden kan bij het bezoekerscentrum, tel. 0577-407254 (tijdens openingstijden). De wandeltochten zijn geschikt voor alle leeftijden. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Avond

Tegen de schemering, als de menselijke activiteiten minder worden, komen de dieren voorzichtig uit de dekking om te foerageren. Mits er niet te veel lawaai gemaakt wordt, is er 's avonds een goede kans op een ontmoeting met een ree. Maar ook zwijnen, edelherten en vossen komen voor in de bossen bij Ermelo. De vogels laten zich 's avonds nog goed horen en de gids helpt mee om de verschillende soorten te leren herkennen. Onderweg wordt verteld over de ontstaansgeschiedenis van het landschap.