Zangcoach biedt leerlingen podium

ERMELO - Op vrijdagavond 12 december geven de zangleerlingen van Arda Konings een Kerstconcert in De Muzenhof aan de Leuvenumseweg. Naast zangeressen en zangers is ook Jaco Koster met z'n doedelzak van de partij.

Wie Arda Konings kent, weet dat ze actief is. Heel actief. Ze is zangcoach, dirigent, fotograaf, journalist, zangeres en freelancer. ,,Binnenkort kan er stemacteur aan deze lijst worden toegevoegd,'' lacht Konings. ,,Vind je dat ik veel doe? Ach, het houdt me van de straat,'' grapt ze. Ze heeft een eigen koor, Mixsing, maar geeft ook zanglessen. Die leerlingen wil ze een tot twee keer per jaar een podium bieden om ze te laten ervaren wat ze kunnen. ''Ik heb zo'n vijftien zangleerlingen en die wil ik een of twee keer per jaar een podium bieden. Zo kunnen ze laten horen wat ze hebben geleerd, maar leren ze ook elkaar kennen. Dat is leuk voor de groepsbinding. Daarbij leren ze om voor publiek te zingen. '' De leerlingen zijn van verschillende leeftijd en pluimage. Zo zijn er twee negenjarigen bij maar ook twee zestigplussers. En dan nog van alles daartussen.

Ontmoetingsplek

,,Zingen is een echte sport. Je wordt er niet alleen heel blij van maar het is ook goed voor je gezondheid.'' Geeft Konings aan. ,,Ik zie alleen maar blije mensen binnen komen. En het werken met mensen is sowieso altijd leuk.'' Vorig jaar zongen haar leerlingen met Kerst in De Heerlickheijd van Ermelo. Dit jaar mag het 'ietsjes minder zijn'. ,,De Muzenhof is toch eigenlijk een muziekcentrum, een ontmoetingsplek en het heeft een leuk zaaltje,''geeft de zangcoach aan. De uitvoering, die om 19.30 uur begint, is voor iedereen toegankelijk. De toegang is vrij maar na afloop zal er bij de uitgang een collecte zijn.