Muzikanten op Haarlems poppodium

ERMELO – De Ermelose band Backgammon trad vandaag op tijdens Jam for Live, 40 uur non-stop live muziek in Cafe Stiels in Haarlem. Dit is een inzamelingsactie voor 3FM's Serious Request. Gisteren haalde de Indiepopband € 3.100,- op bij Sportcentrum Iedema in Harderwijk.

Deze donatie gaf de muzikanten Thijs van der Meulen (Zang & Gitaar), Hugo van Dam (Gitaar), Remco Ledder (Bas) en Pim van der Meulen (Drums) een podiumplek tijdens Jam for Life. De mannen vinden het mooi om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen voor Serious Reqest. ,,Jam for Life doet vervolgens alle donaties van artiesten en bezoekers in een grote pot die later deze week in zijn geheel gedoneerd gaat worden aan Serious Request," vertelt Hugo van Dam. ,,Voor ons gedoneerde bedrag mogen wij een optreden doen van een half uur." Omdat de mannen er toch waren, gaven ze meteen een optreden in het Gitaarlem huis, op steenworp afstand van het Glazen Huis. ,,We spelen vandaag dus twee keer voor het goeie doel in Haarlem," meldt de enthousiaste gitarist.
Café Stiels staat bekend als de bakermat van de Haarlemse muziek scene. Tijdens speciale uren wordt het publiek getrakteerd op unieke en intieme optredens van grote artiesten. De Ermelose band staat vandaag dan ook geprogrammeerd tussen grote namen als Charly Luske, Speelman & Speelman en Gotcha.