Avond van het Leerhuis

ERMELO – 'Wie zichzelf overwint is sterker dan wie een stad inneemt, zegt de Schrift'. Met die zin opent het aangrijpende boek 'Donderdagmiddagdochter' van Stevo Akkerman. De auteur komt 20 januari naar Ermelo en is dan te gast bij Riemer&Walinga boekverkoopers.

De avond wordt georganiseerd door het Leerhuis. Stevo Akkerman is chef buitenland bij Trouw en schreef drie boeken. Het laatste, 'Donderdagmiddagdochter' uit 2013, is een confronterend verhaal over het verlies van een kind en de rol van het geloof. Akkerman komt uit een Gereformeerd (Vrijgemaakt) milieu en worstelde in zijn jeugd met zijn opvoeding en later met het charismatische geloof van zijn vrouw. Dit milieu wordt trefzeker geschetst in voor velen herkenbare situaties van groepsdwang en individueel verzet. De vrouw van Stevo is iemand met een lichter en vlotter geloof, dat veel meer op de 'evangelische' gevoelsstroom vaart. Beide helpen hem niet in zijn vertwijfeling, in zijn niet meer te ontlopen existentiele geloofs- en levensvragen.

Crisis

Wat doet het verlies van een pas geboren kind, Evy Elise, met een vader? Een huwelijk onder druk en een schrijver die zijn geloof moet herijken. Het boek 'Donderdagmiddagdochter' is een oprecht en ontroerend verhaal van een diepe innerlijke en hartstochtelijk gevoerde strijd voor een 'geloof met gaten' en een huwelijk waarin kritiek niet meer wordt vereenzelvigd met oordeel en afwijzing. Tijdens de avond met Stevo Akkerman gaat Rainer Wahl (predikant Zendingskerk) in gesprek met de auteur. Uiteraard is er ook ruimte voor een onderling gesprek met het publiek.

Datum: dinsdag 20 januari 2015
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie: Riemer & Walinga, Boekverkoopers
Inschrijven via: http://www.leerhuisermelo.nl/pages/160451/1503_Donderdagmiddagdochter.html