Mannen leren koken

ERMELO - Voor de tweede keer organiseert Stichting Welzijn Ermelo een kookcursus voor mannen. In De Baanveger kunnen mannen van 55 jaar en ouder vanaf 11 februari leren koken van een professionele kok.

Harry Visser is de kok die mannen leert koken. ,,Niet alleen leren koken, hoor. Een aantal mannen kunnen het al, maar willen graag tips en tricks zodat ze lékkerder kunnen koken,’’ aldus Visser. ,,Ook het sociale aspect is belangrijk. We lachen wat af.’’ Vorig jaar oktober startte de eerste groep en werd een groot succes. Dit in tegenstelling tot eerdere pogingen een kookcursus op te zetten in De Baanveger. Blijkbaar was de tijd er rijp voor. Een aantal mannen uit de eerste kookcursus heeft besloten om weer deel te nemen. Daarnaast hebben zich ook enkele nieuwe mannen opgegeven. De cursus bestaat uit zes lessen van ongeveer 3,5 uur. De lessen bestaan uit verschillende kook- en bereidingstechnieken en het gaat vooral niet om hoge-school-koken. Ze maken vooral maaltijden die de mannen nadien ook zelf thuis eenvoudig kunnen bereiden. Een belangrijk onderdeel van de kooklessen is proeven wat je maakt. Veel mannen, maar ook vrouwen vergeten tijdens de bereiding te proeven waardoor het eten vaak te smakeloos is. Daarnaast wordt geleerd een uitgebalanceerde maaltijd te bereiden, met voldoende vitaminen. Na het koken wordt de maaltijd gezamenlijk gegeten.

De kosten van de cursus zijn zestig euro, inclusief 2 consumpties en alle ingrediënten. De aanvang van de cursus is 16.00 uur en duurt tot ongeveer 19.30 uur. Voor info en opgave: Anniek Sterk tel. 0341-567000 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.