Volop paddenstoelentijd

ERMELO - De afdeling Noordwest-Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging organiseert op zaterdagmiddag 17 september 2016 een paddenstoelenexcursie op landgoed Oud-Groevenbeek.

Het is weer tijd voor paddenstoelen. Lastig is dat paddenstoelen zich niet goed laten voorspellen. Waar, wanneer of en hoe uitbundig ze zich laten zien... het blijft een verrassing.
Daarom is het speuren naar deze schimmelvruchten ook zo spannend en levert het recherchewerk altijd weer verrassingen op. Deze paddenstoelenwandeling wordt geleid door Annemarie Kooistra en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Soorten als Biefstukzwam, Grote sponszwam, diverse Boleten, Amanieten (o.a. Vliegenzwam) en Russula's kunnen worden bewonderd. Er is gelegenheid tot het maken van foto's. Annemarie Kooistra is een bevlogen vertelster over het natuurgebeuren. De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaatsen naast het Groevenbeek College aan het eind van de Paul Krügerweg. De excursie is gratis. Meer informatie op www.knnv.nl/noordwestveluwe