Danseressen bereiden zich voor op belangrijke evenementen

ERMELO - Afgelopen zaterdag werden de Dansdag in Putten en Dance2 in Krimpen aan de IJssel gehouden. Bijna alle dansgroepen van Sparta Ermelo lieten deze dag hun dansen in de spotlights aan publiek en jury zien.

In Putten won de groep 8-10 jaar onder leiding van Manon Riedeman met de dans Sneeuwwitje en de dwergen unaniem de prijs in de categorie t/m 13 jaar. De jury vond dat de meiden er tiptop uitzagen en decor en attributen maakten de dans helemaal af. Ook de groep 6-8 jaar maakte indruk op de jury. Zij dansten als feeën in mooie jurkjes met feeënvleugels en zwaaiden met linten.'s Avonds dansten de damesrecreatie van Bianca Hazeleger als oude dames met rollators en wandelstokken. Ook deze dans verdiende een mooie prijs.

Moderne dans

De B20+ danste in Krimpen aan de IJssel haar wedstrijddans op het nummer Kenau. De groep maakte door inleving en bewegingen die bij tekst en muziek pasten een diepe indruk bij de jury en kregen een prijs in de categorie moderne dans. Op zaterdag 17 juni staat deze groep onder leiding van Suzan Guliker op het Nederlands Kampioenschap Jazzdans in Ahoy Rotterdam. De dansafdeling gaat zich de komende weken klaar maken voor de dansshow Magisch die plaats vindt op 10 juni in theater Harderwijk en de NK in Rotterdam een week later. www.spartaermelo.nl