Singer songwriter laat eigen nummers horen

ERMELO - De Ermelose zangeres Jocelynn van den Berg zal op zaterdag 17 juni optreden tijdens Ermelo Draait Door. Deze 21-jarige singer songwriter is blij dat haar een kans wordt gegeven om wat van haar eigen werk te laten horen.

Jocelynn van den Berg (21) zingt al heel wat jaren. ,,Eigenlijk zing ik al sinds ik kan praten, volgens mij,’’ vertelt de zangeres. ,,Op mijn vierde ging ik op een koor en mocht daar al snel solo zingen.’’ De Ermelose stond vorig jaar in de BEAM Talent 2016 in De Melkweg in Amsterdam en eindigde als een van de vijf finalisten. ,,De winnaar was een rapduo, terwijl ik een heel ander genre zong. Ik mocht mijn eigen nummer ‘Ik zal voor je strijden' over Exodus 14:14 zingen,’’ vertelt ze trots. ,,Eigenlijk waren de finalisten niet met elkaar te vergelijken want het waren allemaal verschillende muziekgenres. Maar, dat maakt niet uit, het was een geweldige ervaring.’’ Een vriendin maakte haar attent op deze wedstrijd en ze besloot zich in te schrijven. ,,Je moest een videoband van jezelf insturen, maar ik had dat verkeerd begrepen en stuurde een muziekband. Toch mocht ik meedoen, blijkbaar was ik goed genoeg,’’ lacht ze.

Christelijk

Jocelynn van den Berg haalde haar MBO-4 richting gehandicaptenzorg, maar zag hierin geen carrière voor zichzelf weggelegd. ,,Nee, dat is het toch niet geworden. Ik wil nog wel verder studeren, maar heb nog geen idee wat,’’ zegt ze. Van het zingen haar beroep maken ziet ze vooralsnog niet zitten. ,,Daar is niet echt geld in te verdienen. Dan moet je wel heel goed zijn.’’ Overdag werkt ze bij slagerij Van Elten en ’s avonds zingt ze en schrijft ze eigen nummers. De nummers die ze schrijft zijn teksten met een Christelijke inslag. Ik vind het belangrijk om daarvan te getuigen, daarom zing ik ook nog bij het jongerenkoor The Witnessess in Ermelo. Uiteraard kan Van den Berg ook andere nummers zingen. Tijdens Ermelo Draait Door zal ze in ieder geval een of twee van haar eigen geschreven nummers laten horen.