Strijd om Europese titel

ERMELO - Op zaterdag 12 augustus zal het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo in het teken staan van de negentiende Internationale Welsh pony show, waarvan Nederland het gastland is. Het aantal van maar liefst 394 deelnemers overtreft  alle verwachtingen. Er zullen deelnemers uit Tsjechië, Groot Brittannië, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Noorwegen, Denemarken en Zweden de strijd aan gaan om de titel mooiste Welsh pony van Europa.

De Welsh pony, die zijn oorsprong kent in Wales, is één van meest veelzijdige pony rassen ter wereld. Het ras onderscheidt zich in verschillende hoogtematen  die aanwezig zijn in de verschillende secties, hun uitstraling het brede kleurenpallet. Opvallend zijn de kwaliteiten in de spring- en dressuursport,  aangespannen sport en de uitgesproken eigenschappen als kinderpony.

Extra kinderrubrieken

Op deze dag zijn er extra rubrieken voor kinderen, zoals jonge voorbrengers en leading rein. Beide rubrieken kennen dan ook ongekend veel deelnemertjes. De juryleden zijn oa afkomstig uit Groot Brittanie, Australie, Belgie  en Noorwegen. Het belooft een waar Welsh pony feest te worden in Ermelo. Voorzitter Henk Bleker kijkt uit naar het evenement. ,,Het is uniek dat het hier in Nederland wordt georganiseerd en er is zoveel kwaliteit uit heel Europa aanwezig." De toegang voor dit evenement is gratis en het begint om 8.00 uur.