Het Kruislabyrint, het nieuwste boek bij Riemer&Walinga

ERMELO – Op donderdagavond 2 november vindt bij Riemer & Walinga Boekverkoopers de feestelijke presentatie plaats van het laatste boek van André F. Troost, Het Kruislabyrint.

André Troost is een veel gelezen boekenschrijver en veel gezongen dichter. Hij was predikant in verschillende gemeenten (waaronder Ermelo) en met verschillende opdrachten en woont sinds zijn emeritaat weer in Ermelo. In zijn zoektocht naar God en geloof in God onderzocht en las hij veel. En dat vindt zijn weerslag in onder andere Het Kruislabyrint. Het is een pastoraal journaal: het biedt inzicht in de laatste werkweek van een pastor in een dorp aan de Hollandse kust, Duindal. Op de valreep van zijn emeritaat wordt Max Thomassen bestormd door diverse theologische vragen.

 Interview

Ondanks verhalende aspecten gaat het in dit boek vooral om de theologische inhoud. In dialogen met diverse gesprekspartners gaat het met name over het probleem van de Drie-eenheid en over de vraag hoe Jezus werkelijk God kan zijn. Maar evengoed komen vragen aan bod over het ontstaan van het leven, het verschil tussen diverse godsdiensten, de betrouwbaarheid van de Bijbel - kortom: over de betekenis van religie. Op 2 november zal er een feestelijke presentatie van het boek plaatsvinden bij De Boekverkoopers Riemer & Walinga in Ermelo, waarbij dr. Michaël Mulder (Centrum voor Israëlstudies) en dr. Wim Dekker (IZB) hun reactie op het boek zullen geven. Tevens zal de auteur geïnterviewd worden en is er gelegenheid om de auteur vragen te stellen. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje en André Troost wil zijn boeken voor de belangstellenden signeren. Iedereen is welkom en wie de avond wil bijwonen akn zich aanmelden via www.deboekverkoopers.nl/geef-je-op.