Sinterklaas swingt op Caraïbische brassmuziek

ERMELO - Brassband All In One uit Lelystad zorgt vrijdagavond voor een swingende Maanlichtwandeling door de Ermelose Stationsstraat. Zo’n 150 kinderen met veelal zelfgemaakte lampionnen trotseren de kou en volgen de band naar het Pauwenplein. Daar delen medewerkers van De Volksmond warme chocolademelk uit.

De Maanlichtwandeling is inmiddels een traditie van Het Pakjeshuis geworden. Sinterklaas, die deze weken in Het Pakjeshuis verblijft, voorziet speciaal voor deze wandeling, zijn staf van kleine lichtjes. ,,Het is een mooi Ermelo’s feest!” meldt Sinterklaas tijdens het wandelen. Even moest hij wennen aan het enorme volume van het slagwerk van de Lelystedelingen. De Goedheiligman is meer bekend met sinterklaasliedjes, maar de warme, Caraïbische muziek van de brassband zorgt ervoor dat zelfs de Sint een dansje mee maakt.

In beweging

De optocht, die mede mogelijk is gemaakt door het Centrummanagement Ermelo, trekt veel bekijks. De Brassband All In One komt dan ook niet dagelijks door het dorp. ,,Echt een ontzettend leuke invulling van de Maanlichtwandeling,” zegt een van de bezoekers. ,,Wat een spektakel!” Er worden dan ook heel wat foto’s en filmpjes gemaakt. Kinderen lopen trots met hun lampion, maar op het plein gekomen hebben ze liever hun handen vrij en maken ze de bewegingen die de muzikanten voordoen. Wie het feestje gemist heeft, kan zondag kijken naar PauwNieuws met een korte reportage.