Winnaars Muzikantenprijs zorgen voor kippenvel

ERMELO - Dat bandcoaching succesvol kan zijn, heeft de band Measures laten zien. De band begon in nog enigszins verlegen, maar inmiddels zijn het doorgewinterde muzikanten met genoeg flair die geregeld optredens verzorgen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de eerste EP.

,,We hebben heel veel verschillende dingen gedaan afgelopen jaren,” vertelt Matthijs Kist, drummer van de band. ,,Rondje Ermelo, een Beachfestival, maar we staan nog net zo graag op een jam-sessie bij muziekcentrum Tirion.” Measures won vorig jaar de Muzikantenprijs van Ermelo en daardoor kon deze Ermelose band ook een EP realiseren. Bandcoach Micha Tirion zette drie jaar geleden vier muzikanten bij elkaar en ‘vormde’ hen tot een band. ,,Ondertussen zijn we ook echte vrienden geworden,” vertelt gitarist Harm Jan Termaat. Al heel snel werd ook Sanne Groeneveld aan het team toegevoegd. ,,Dat gaf wel een extra stemmetje en meer body.” Groeneveld moet echter nu even een stapje terug doen vanwege school, maar ze heeft wel mee kunnen werken aan de EP.

Steuntje in de rug

Het winnen van de Muzikantenprijs heeft de band een prettig steuntje in de rug gegeven. ,,Je wordt daardoor gelijk met de goeie personen in contact gebracht,” aldus Termaat. ,,Er is wel wat tijd overheen gegaan voordat het werd hoe we het wilden, maar als ik nu luister, krijg ik er gewoon kippenvel van,” vertelt Kist. ,,Eerst gaan de drums eronder, dan komt er gitaar bij en als je dan het totaalplaatje hoort, dat is echt te gek.” De EP bevat drie geheel eigen nummers, veelal geschreven door Termaat. Zangeres Yentl Boeijenga tekent voor de tekst. De bandleden hebben hun eigen inbreng en gezamenlijk wordt er geschuurd naar het maximale resultaat. Het is vooral de passie voor het muziek maken die eruit springt. Het duurt dan ook nog even voordat de EP gegeleased zal worden. ,,We verwachten begin volgend jaar,” aldus Kist.

Identiteit

Ondertussen verbreden de muzikanten hun repertoire. ,,We hebben nu eigen nummers gemaakt en dat is heel leuk. We hopen natuurlijk ook dat mensen het mooi vinden. Maar we zijn vooral ook een coverband,” legt de drummer uit. Measures wil vooral optreden. ,,Ik wordt net zo gelukkig van het spelen van eigen nummers dan van een nummer van John Mayer. We willen graag mensen een fijne avond bezorgen,” zegt Kist. Het is voor de Ermelose band in die zin nog een beetje zoeken naar een eigen identiteit. Het is een avontuur dat begon bij Tirion. ,,Micha is dan ook de papa van de band,” lacht Harm Jan Termaat. ,,Hij heeft ons bij elkaar gebracht.” Muziekcentrum Tirion bestaat dit jaar 10 jaar en men is weer gestart met een nieuw bandcoachingstraject.